Sosyal Medya Artık Daha Güvenli Olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda kabul edilen dezenformasyonla mücadele yasası, internet yayıncılığına yeni bir suluk kazandıracak. İşte yasa ile alakalı merak edilen sorular ve cevapları... Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda görüşmeleri gerçekleştirilen ve kabul edilen dezenformasyonla mücadele yasası internet yayıncılığını artık yeni düzenlemeler getirecek. Buna göre yazarı alakalı en çok merak edilen 3 soru ve cevabını bu haberimizde sizin için derledik.

Sosyal Medya Artık Daha Güvenli Olacak

Sosyal Medya Şirketleri Kimlerin Denetiminde

Sosyal medya firmalarının bir siber saldırı durumunda teyit ya da doğrulama mekanizması henüz bulunmuyor. Bunu gören devletler ise özellikle de Avrupa Birliği, önlemler alma yoluna gidiyor. Türkiye’deki çalışmalarda bu kapsamda ele alınıyor

Sosyal Medya Firmalarının Temsilciliklerinin Yurt Dışında Bulunmasının Dezavantajları Var Mıdır?

Devletlerin muhatap alabilecekleri, bilgi talep edebilecekleri bir oluşum olmadığı zaman ‘denetlenemez’ bir yapı meydana gelmiş olacak nokta denetlenemeyen sistem güvenliğini yitiriyor.

Yeni Yasa Milli Güvenlik Açısından Nasıl Bir Avantaj Oluşturacak?

Bir kimsenin terör propagandası barındıran çeşitli sosyal medya paylaşımları, dolaşımı problemsiz bir şekilde sokması mecraların propaganda, adam devşirme alanına dönüşmesine sebep olabiliyor. Toplumsal barışı tehdit eden çeşitli sosyal medya içeriklerinin hiç vakit kaybetmeden kaldırılması, toplumun manipüle etmekte olan içeriklerin tespit edilmesi ile hızlı şekilde engellenmesi açısından Türkiye’de yerleşik bir muhatabın olması son derece önemlidir.