Sony, Otomotiv Piyasasına Giriyor

Elektronik markası Sony ve otomobil üreticisi Honda, Las Vegas'ta düzenlenen CES'te yeni Afeela markasını ve araç prototiplerini sergilemek için Sony Honda Mobility Inc. ile ortak olma planlarını duyurdu. Afeela, prototipin sonunda bir üretim modeli haline geleceğini ve ön siparişlerin 2026 için planlanan teslimatlardan önce 2025'te açılmasının beklendiğini söyledi.

Sony, Otomotiv Piyasasına Giriyor

Sony Honda Mobility daha önce elektrikli araç geliştirmeye ve satmaya odaklanacağını söylemişti. Sony Honda Mobility, araçlarını Afeela markası altında pazarlayacak. Sunumda söz alan Sony Honda Mobility CEO'su Yasuhide Mizuno şunları söyledi: Afeela, insanların sensörler ve yapay zeka teknolojisi kullanarak hareketlilik hissini deneyimlediği araçlar arasındaki ilişki kavramını temsil ediyor. Bunu daha da geliştireceğiz."

 
Sony otomotiv için Afeela'dan gelen bilgiler:
Üçüncü seviye otonom sürüşe olanak sağlayacağı açıklanan araç, yeni bilgi-eğlence sistemi ile sanal gerçeklik teknolojisi üzerinden daha fazla eğlence sunmaya da odaklanacak.

Prototiplerin en göze çarpan özelliği insanlarla etkileşim halinde olmasıdır. Aracın ön tarafındaki dijital ekran, şarj hızı, pil ömrü ve hatta hava durumu gibi bilgileri paylaşabiliyor.

Araçlar olabildiğince sade tasarlanmalı, dikkat dağıtıcı dekorasyonlar ve renkler en aza indirilmelidir.

 
Honda ve Sony, görüntüleme, sensörler, iletişim, ağlar ve eğlence teknolojilerini bir araya getirerek yeni nesil mobil hizmetler oluşturmak amacıyla "New Company" adlı yeni bir şirket oluşturmak için Mart 2022'de ortak girişim anlaşması yapacak." kurulmuş. Kullanıcılar ve ortamlar Geliştirme ve uygulama yetenekleri. Sony ayrıca CES 2020'de Vision-S elektrikli konsept otomobilini tanıttı.