Son Dakika: Rekabet Kurumu'ndan Google Açıklaması!

Rekabet Kurumu, Google hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 1 Temmuz 2020'de sözlü savunma alınacağını duyurdu.

Son Dakika: Rekabet Kurumu'ndan Google Açıklaması!

Rekabet Kurumu'nun resmi sayfası üzerinden yapılan bilgilendirmede Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti, Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc. hakkında yürütülen rekabet kurallarına aykırılığa yönelik soruşturmanın sözlü savunmasının 1 Temmuz'da alınacağı açıklandı.

RESMİ DUYURUDA ŞU İFADELER GÖRÜLDÜ: 

Google’ın genel arama hizmetlerine yönelik yaptığı güncellemelerle ve Adwords reklamları ile teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. Bahse konu sözlü savunma toplantısı, 1 Temmuz 2020 tarihinde saat 10:30’da yapılacak. 

Toplantıya katılmak isteyen şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 23 Haziran 2020 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.