Son Dakika! Rekabet Kurulu'ndan Google'a 196.7 Milyon Lira Ceza

Son dakika... Rekabet Kurulu, Google hakkında yürütülen soruşturma neticesinde, firmaya 196 milyon 708 bin 54,79 lira idari para cezası verilmesine karar verdi.

Son Dakika! Rekabet Kurulu'ndan Google'a 196.7 Milyon Lira Ceza

SON DAKİKA... Rekabet Kurulu, Google'a 196.7 milyon lira idari para cezası verdi.

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’ten oluşan ekonomik bütünlüğün (Google) genel arama hizmetlerine yönelik yaptığı güncellemelerle ve Adwords reklamları ile hakim durumunu kötüye kullanarak teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasına yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. 

Google’ın, genel arama sonuçlarının en üstüne, reklam niteliği belirsiz olarak ve yoğun bir şekilde metin reklamlarına yer vererek kendisine reklam geliri getirmeyen organik sonuçların içerik hizmetleri pazarındaki faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla aynı Kanun’un 16. maddesi uyarınca adı geçen ekonomik bütünlüğe idari para cezası verilmesine karar verildi.

Yargı yolu Ankara İdare Mahkemeleri olmak üzere gerekçesi daha sonra tebliğ edilecek olan 12.11.2020 tarih, 20-49/675-295 sayılı kararın açıklama metnine ulaşmak için tıklayınız.