Son Dakika Haberi: NASA'dan Asteroid Açıklaması

NASA 'dan bir son dakika açıklaması geldi. 29 Nisan 2020 günü dünyanın yakınından geçecek asteroid için konuşan yetkililer, rahatlatan açıklamayı yaptı.

Son Dakika Haberi: NASA'dan Asteroid Açıklaması

29 Nisan 'daki asteroid için NASA 'dan açıklama geldi.

29 Nisan 2002 günü bir asteroid, dünyadan görülebilecek şekilde yakındna geçecek. 4.1 km genişliğinde olan ve Everest dağının yarısı byüklüğünde olan bu asteroidin gezegenimize çarpacağı ve insanlığın sonunu getireceği iddia edilmişti. 

NASA tarafından keşfedilen ve 1998 OR2 adı verilen bu asteroid, 29 Nisan 2020 günü dünyanın yakınından geçecek. Bu asteroid, bu tarihte teleskopla dünyadan görülebilecek.

NASA 'da bir dönem çalışan , daha sorna Türkiye 'ye dönüp İzmir 'e yerleşen İzmir Ekonomi Üniversitesi 'nde Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü' nde akademisyen olarak görev yapan İtalyan asıllı Dr. Fabrizio Pinto,  asteroidin dünyaya çarpacağı endişesinin yersiz olduğuna dikkat çekti.

Pinto, konu ile ilgili yapıtğı açıklamada, "Şu anda güneşin etrafında dönen milyonlarca gök taşı var. Dünyanın yörüngesiyle asteroidin yörüngesinin yakınlaştığı nokta yanlış yorumlanıyor. Bu uzaysal boyutta yakın bir mesafe ancak çarpışma söz konusu değil. Sadece yakınlaşma durumu söz konusu. Aralarındaki mesafe yaklaşık 6,5 milyon kilometre olacak. Bu neredeyse ay ile aramızda olan mesafenin 16 katıdır." dedi. 

YAKININDAN GEÇECEK

Konu ile ilgili NASA 'da çalışan yetkililerden de açıklama geldi. Asteroidin Dünya'ya çarpmayacağı ve yalnızca yakınından geçeceğini belirten NASA bilim insanı, tehlikenin söz konusu olmayacağını açıkladı.

DÜNYADAN NASIL GÖRÜNECEK?

NASA 'dan bir yetkili, asteroidin dünya ile ay arasındaki mesafenin 17 katı kadar uzaklıktan geçeceğini söyledi. Dünyadan teleskopla görülebilecek bu asteroid, hareket eden bir yıldız gibi olacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA