Snapchat CEO'sundan Tiktok'a Övgü: Daha İlgi Çekici

Snapchat'in CEO'su Evan Spiegel, katıldığı bir toplantıda Tiktok'un hayranı olduğunu Çin merkezli uygulamanın İnstagram'ı da tahtından indirebileceğini söyledi. Son zamanların en popüler uygulamalarından birisi haline gelen Tiktok rakip sosyal medya platformlarında endişe ve hayranlığa da sebep oldu.

Snapchat CEO'sundan Tiktok'a Övgü: Daha İlgi Çekici

Tiktok'un rakiplerinsen Snapchat'ın CEO'su Spiegel'den Çin merkezli sosyal medya platformuna övgüler geldi. Almanya'da düzenlenen Dijital Life Design konferansına katılan ve burada bir de konuşma gerçekleştiren Spiegel, Tiktok'un instagram gibi rakip platformlar için ciddi alarm haline geldiğini bu platformları da geride bırakabileceğini söyledi.

Tiktok'un yetenek temelli bir uygulama olduğu için durum temelli uygulamalardan ziyade daha ilgi çekici içeriğe sahip olduğunu söyleyen Spiegel, platformun tasarımı ve kullanılırlığına da övgü yağdırdı. Tiktok geçtiğimiz yıl 711 milyon telefona indirilirken, Whatsapp'ın ardından 2019 yılının en popüler 2. uygulaması olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Çin merkezli Bytedance firmasının uygulaması Tiktok 2019'da yakaladığı ivme ile ABD başta olmak üzere bir çok ülkede 'Güvenlik endişesi' de yaratmıştı.

ABD'de Tiktok'un erişiminin yasaklanmasına yönelik çağrılar da günden güne artıyor. Tiktok Çin merkezli olmasına rağmen Çin'de erişime yasak bir uygulama...