Sizin de Telefonunuza Virüs Bulaşmış Olabilir İşte Virüsün Belirtisi 6 Madde

Teknolojiyle olan münasebetimiz günden güne artarken güvenliğimizi tehdit eden unsurlarda artmaya başlıyor. Telefonlara giren virüsler güvenliği tehdit edebiliyor. Peki telefona virüs girdiğinin belirtileri nelerdir.

Sizin de Telefonunuza Virüs Bulaşmış Olabilir İşte Virüsün Belirtisi 6 Madde

Hayatımızın vazgeçilmez parçaları arasında yer alan akıllı telefonlarda son dönemlerde virüs sıkıntısı yaşanıyor. Birçok kullanıcının başı telefonlara gönderilen kötü niyetli yazılımlarla güvenlik endişesine sebep oluyor.

Kötü amaçlı yazılımlar, bilgilerinizin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmesine neden olabilir ve dolandırıcılık amacıyla bilgileriniz kullanılabilir. Kimi zaman bundan sizin bile haberiniz olmayabiliyor.

Peki telefonun saldırı altında olduğunun işaretleri nelerdir, hangi durumlarda virüsten şüphelenmek gerekiyor.

1 Telefonunuz Yavaşlamışsa

Telefona yükleyeceğiniz uygulamaların yüklenmesi beklenenden uzun sürüyorsa yada açacağınız bir sayfa sizi çokça bekletiyorsa bu durum telefonunuza virüs yüklenmiş anlamına gelebilir. Ayrıca uygulamalar bir anda çökerse bu durumda virüsün belirtileri arasında olabiliyor.

2 Şarjı Çabuk Bitiyorsa

Telefonların batarya ömrü gün geçtikçe kısalıyor ve şarjınız beklenenden daha çabuk bitebiliyor. Ancak bu durum bir anda ortaya çıkıyorsa bu kötü amaçlı yazılımların işaretçisi olabilir. Çünkü arka planda sizin görmediğiniz kötü amaçlı yazılım çalışıyor olabilir ve şarjınızı tüketebilir.

3 Faturalarınız Artıyorsa

Faturalarınız beklenenin üzerinde gelmeye başladıysa bu veri sızıntısı olduğu anlamına gelebilir, hatta maddi olarak artık size zarar veriyor anlamı çıkabilir.

4 Açılır Pencerelerdeki Artık

Pop-up’lar web tarayıcılarında standart gibi görünse de çok sık tekrarlandığında bir tür tehlikeli reklam yazılımı bulaştığı anlamına gelebilir.

5 Bilinmeyen Numaralardan Gelen Aramalar

Telefon güvenliğinin ihlal edildiğinin en büyük belirtilerinden biri bu olabilir. Son dönemlerde çok sayıda mesaj ve arama almak tehlikeli yazılımlara işaret edebilir.

6 Aşırı Isınma

Telefonların aşırı ısınmasının birkaç nedeni olabiliyor. Telefonun eskimesi, güneşe maruz kalması veya uygulamaları uzun süre kullanmak telefonun aşırı ısınmasına neden olabiliyor. Aşırı ısınmanın nedenlerinden biri de kötü amaçlı yazılımlar olabilir.

Ne Yapmak Gerekiyor

Akıllı telefonunuza virüs bulaştığını veya kötü amaçlı bir yazılımın yüklendiğini düşünüyorsanız, yapılacak ilk şey; güvenilir bir virüs koruma uygulaması indirmek ve bir tarama yapmak. Eğer ki sorunun devam ettiğini düşünüyorsanız son çare olarak telefonu fabrika ayarlarına getirmek gerekiyor. Bunu yaparken de verileri yedekleyeceğiniz zaman bu yedeklenen verilerin güvenliğinden emin olmalısınız.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /