Sırada İnternet Var Yüzde 70 Zam Geliyor

Üst üste gelen zamlara bir yenisi daha ekleniyor. Bu sefer zam internete geliyor hem de çok büyük.

Sırada İnternet Var Yüzde 70 Zam Geliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda Türk Telekom'un port ücretlerine yüzde 70'e yakın oranda zam talebi kabul edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, internete zammın kapıda olduğunu belirterek konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Maliyet artışı tüketicinin cebine yansıyacak

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Türk Telekom'un port ücretlerine yüzde 70'e yakın oranda zam talebinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onaylandığını belirtti Adıgüzel, "Bu zam hem Türk Telekom'dan hizmet alan işletmecileri hem de internet kullanıcılarını zora sokacak. İşletmecilerin maliyet artışının önümüzdeki günlerde internet kullanıcılarının cebine yansıması kaçınılmaz" ifadelerini kullandı.

Yüzde 70 oranında zam

BTK'nın geçtiğimiz hafta yayınladığı 'Türk Telekom IP VAE Hizmeti Port ve THK Tarife Güncellemesi' hakkındaki kararı ile Türk Telekom'un port ve toptan hat kiralama (THK) aylık ücretlerinin revize edilmesi ile ilgili teklifini onayladığını ifade eden CHP'li Adıgüzel, teklife göre, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere, toptan hat kiralama ve port ücretlerine yüzde 70'e varan oranda zam yapıldığını söyledi.

İlk etapta yeni abonelere yansıtılacak

Adıgüzel, "İşletmeciler ilk etapta mevcut taahhütlü müşterilerine bu zammı yansıtamayacak, ama yeni abonelerine bunu yansıtmak zorunda kalacak. Bu artış hem Türk Telekom'dan toptan hizmet alan işletmecileri hem de internet kullanıcılarını zora sokacak. İşletmecilerin maliyetlerindeki bu ciddi artışın, tüketiciye yansıması ise kaçınılmaz" diye konuştu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /