Şebeke Yokken Nasıl Arama Yapılır? İşte Android ve iPhone Telefonlarda VoLTE Seçeneği ve Bridgefy Uygulaması

Telefonlarda şebeke çekmiyorsa nasıl arama yapılır? Android ve iPhone marka telefonlarda VoLTE özelliği nasıl aktif hale getirilir? İşte telefon çekmediği durumlarda arama yapmanın yolları ve Bridgefy uygulaması hakkında detaylar.

Şebeke Yokken Nasıl Arama Yapılır? İşte Android ve iPhone Telefonlarda VoLTE Seçeneği ve Bridgefy Uygulaması

Volte özelliği nasıl kullanılır?

Önceki gün İstanbul 'da meydana gelen deprem sonrası hatlar kilitlendi. Tüm GSM operatörleri deprem sırasında sınıfta kalırken vatandaşlar , geç saatlere kadar yakınlarına ulaşamadı. 

Yakınlarına ulaşamayan vatandaşlar GSM operatörlerine tepki gösterdi ve bu zamanda çalışmayacaksa ne zaman çalışacak sorusunu sorduç

AFET ANINDA NASIL ARAMA YAPILIR?

Önceki gün yaşanan iletişim kopukluğu sonrası vatandaşlar , afet anında kesilmeyecek bir iletişim şekli araştırmaya başladı. 

4.5 G ile birlikte telefonlara VoLTE adlı seçenek geldi. Peki VoLTE ile nasıl arama yapılır? VoLTe nasıl etkinleştirilir?

ŞEBEKE YOKSA..

Teelfonda mobil şebeke yoksa telefonunuzun bulunduğu konumdaki WİDİ 'yi kullanarak sesle arama yapılabilir. Ancak bu şekilde arama yapabilmeniz için telefonunuzdan VoLTE özelliğini aktif hale getirmeniz gerekmektedir. 

4,5G ÖZELLİĞİ VARSA..

VoLTE özelliğini aktif hale getirmeniz için öncelikle telefonunuzun 4.5G destekli olması gerekmektedir. VoLTE özelliğinin kullanılması için operatörün çağrı merkezi, mobil uygulaması veya SMS aracılığıyla başvuru yapması gerekmektedir. 

Bu şekilde başvuru yaptıktan sonra cihazınızdan VoLTE özelliğini aktif hale getirmeniz gerekmektedir. 

İphone 'den VoLTE özelliğini aktif hale getirmek için Ayarlar > Hücresel > Hücresel Veri Seçenekleri > LTE 'yi etkinleştir seçeneğine gidin ve "Ses ve Veri" seçeneğine dokunup VoLTE özelliğini aktif hale getirin.

ANDROİD İÇİN AYAR NASIL YAPILIR?

VoLTE ÖZELLİĞİ HANGİ TELEFONLARDA VAR?

BRİDGEFY UYGULAMASI

Bridgefy. uygulaması kısa sürede büyük ilgi gördü.  İnternetsiz haberleşme sağlayan uygulamanın prensipleri şu şekilde;

Uygulama bluetooth üzerinden bluetooth erişim alanınızdaki başka bir cihaza bağlanıyor ve bu sayede her cihaz baz istasyonu görevi görüyor.

Başka bir deyişle uygulamayı ne kadar fazla kişi kullanırsa erişim ağı o oranda genişliyor.

Son 24 saate binlerce kullanıcının cebine giren uygulamanın hem iOS hem Android versiyonu bulunuyor.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA
Habertürk