Samsung yenilgiyi kabul etti ve bildirildiğine göre LG'nin OLED TV panelleri için anlaşma imzaladı

LG Display'in önümüzdeki birkaç yıl içinde Samsung'a 10 milyondan fazla OLED paneli tedarik edeceği bildiriliyor.

Samsung yenilgiyi kabul etti ve bildirildiğine göre LG'nin OLED TV panelleri için anlaşma imzaladı

Samsung'un LG'nin OLED TV panelleri için bir anlaşma imzaladığı bildirildi. Reuters, LG Display'in, Çinli rakiplerin LCD panellerindeki şiddetli rekabetin ortasında kar elde etmesine yardımcı olabilecek bir anlaşmayla Samsung'a üst düzey 77 ve 83 inç beyaz OLED paneller tedarik edeceğini bildirdi .

Samsung, benzer anlaşmalarla ilgili yıllarca süren söylentilerin ardından Güney Koreli rakibinden ilk kez OLED panelleri satın alıyor . Aynı zamanda, Samsung'un 2015 yılında OLED TV'leri üretmeyi bırakmasının ardından, pazarın bu tür üst düzey TV'ler için hazır olmayacağına dair bir yanlış hesaplamada panellerin yüksek maliyetlerini gerekçe göstererek büyük bir yenilgi kabulü. Samsung, LED LCD'nin bir varyasyonu olan daha ucuz ancak kalitesiz QLED TV'leriyle öne geçti, ancak OLED modelleri birinci sınıf pazara hakim oldu.

LG, kazançlı OLED TV'lerde yüzde 50'den fazla pazar payına sahip

Samsung, geçen yıl piyasaya sürülen ilk QD-OLED TV'si ve Sony'nin ilk QD-OLED TV'si için OLED panelleri sağlayan Samsung Display ile yakın zamanda OLED'e geri döndü . Reuters , LG Display'in Samsung'a 2024'te 2 milyon, 2025'te 3 milyon ve 2026'da 5 milyon OLED panel tedarik edeceğini bildirdi.

Omdia'nın pazar araştırmasına göre LG, OLED TV'lerin pazar payını yüzde 50'den fazla, Sony yüzde 26 ve Samsung sadece yüzde 6 aldı .

Anlaşma, LG Display için son üç aylık kazançlarında TV'ler için "durgun bir talep" ve beklenenden daha düşük OLED TV paneli satışları olduğunu kabul ettikten sonra ideal bir zamanda geldi .

Şirketin zayıf yarı iletken talebi ve bellek yongası üretimindeki kesintinin ardından başka bir korkunç çeyrek geçirmesinin ardından, zamanlama Samsung Electronics için de iyi . Samsung , üst üste 17 yıldır küresel TV pazarına hakim olsa da , daha ucuz LCD TV'lerle Çinli rakipleriyle zorlu bir rekabetle karşı karşıya kaldı. Büyük OLED TV'lerde kaçırdığı yüksek marj fırsatını şimdi açıkça görüyor.