Rusya'da Siber Tatbikat! Tüm Ülkede İnternet Bağlantısını Kesecekler

Küresel arenadaki gerilim sebebiyle düzenlenecek bir siber saldırıya karşı Rusya önlemleri arttırıyor. İnternet bağlantısının sürekliliğinin sağlanabilmesi amacıyla, siber savaş hallerinde ne yapılacağının belirlenmesi , zayıflıkların tespiti ve karşı saldırılar için Rusya tüm ülkede internet bağlantısını kesme kararı aldı.

Rusya'da Siber Tatbikat! Tüm Ülkede İnternet Bağlantısını Kesecekler

Ülkedeki internet bağlantısının hangi gün hangi saatte tamamiyle kesileceği ve ne kadar süreliğine kesinti yapılacağı ise henüz bilinmiyor.

Aralık 2018'de Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'ya sunulan yasa tasarısı hakkında geri bildirim toplamak ve gereken değişikliklerin tespiti amacıyla 'Siber tatbikat' düzenlenecek. Rus haber ajanslarında yer alan haberlere göre, Rus telekom şirketleri, Rusya internet tyrafiğini kontrol eden Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu tarafından belirlenen ve yönetilen santrallere yönlendirmeler için gerekli çalışmalar yapılacak. Test sonucunda elde edilecek veriler yasa tasarısında bazı değişikliklere yoıl açabilir. Siber tatbikatın tarihi net eğil, fakat yasa tasarısında değişiklik yapılması için son tarihin 1 Nisan olduğu belirtiliyor.

Rusya'nın siber tatbikatı kısa süre içerisinde gerçekleştirmesi bekleniyor.