Robot, Ünlü Şirkete CEO Oldu

Çok oyunculu online oyunlar üzerinde çalışma yürüten Çin merkezli ünlü Netdragon Websoft firması, ilk sanal CEO’sunu atadı. Şirket, MS.Tang Yu (Bayan Yu) adlı yapay zeka destekli sanal insansı robotu şirketin başına CEO olarak atadığını açıkladı. 

Robot, Ünlü Şirkete CEO Oldu

NetDragon, robot Ms. Tang Yu’nun süreç akışını belirli bir düzene sokacağı ve iş görevlerinin kalitesi ile şirketin genel yürütme hızını arttıracağı fikrini benimsiyor.
İnsansı robotlar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Tesla, yakın zaman içerisinde Optimus adlı insansa robotunun ilk prototipini meraklıların karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Akıllı cihazlarıyla tanınan Xiaomi ise bir prototipi uzun zaman önce basının önüne çıkarmıştı. İnsansı robotlar gelişmiş özellikler ile tanıtılsalar da henüz bir insan kadar becerikli olamıyorla. Fakat Ms.Tang Yu adında bir sanal insansı robot, bu hususta çok önemli bir aşama kaydetti.

İnsan Robot, CEO Olarak Atandı
NetDragon Websoft adını taşıyan bir firma, yapay destekli bir sanal insansı robot olan Ms.Tang Yu’nun (Bayan Yu), yan kuruluşu Fujian NetDragon Websoft’un dönüşümüz CEO’su olarak şirketin başına geçtiğini duyurdu.

Şirketin yapmış olduğu açıklamaya göre Ms. Tang Yu, süreç akışını bir düzene sokacak ve iş görevlerinin kalitesini artıracak böylece yürütme hızını arttıracak. Bayan Yu ayrıca günlük operasyonlarda rasyonel karar almayı desteklemek ve daha da etkili bir riski yönetim sistemini sağlamak açısından gerçek zamanlı bir veri merkezi ile analitik araç şeklinde hizmet verecek.