Prime Video’ya da reklamlı paket geliyor

Disney+ ve Netflix'ten sonra Amazon Prime Video’ya da daha düşük fiyatlı, reklamlı bir paket planlanıyor. Amazon reklamlı paket için hazırlıklara başladı.

Prime Video’ya da reklamlı paket geliyor

Son dönemde tüm dünyada etkilerini hissettiren finansal kriz maliyetler ve fiyatların da artmasına sebep oldu. Artık hayatımızın değişilmez bir parçası haline gelen dijital platformlar da bu zamlardan nasibini aldı. Disney+, HBO Max ve Netflix gibi platformların neredeyse tamamı aylık abonelik ücretleri önemli ölçüde arttırdı.Fiyat artışından dolayı abonelerini kaybetmek istemeyen dijital platformların kullanıcılarına sunduğu alternatif ise daha düşük fiyatlı reklamlı paketler oluyor.

Netflix kısa süre önce abonelik sisteminde önemli bir değişiklik yaptı ve yıllar sonra ilk kez kullanıcılarına reklamlı bir paket de sunmaya başladı. Gelen bilgilerle bu reklamlı aboneliğin ilgi gördüğünü gören Amazon Prime Video, bu durumdan cesaret almış olmalı ki reklamlı bir paket hazırlıyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre Amazon da kendi dijital platformu Amazon Prime Video’ya reklamlı bir paket eklemek için çalışmalara başlamış durumda. Şirketin birkaç haftadır konuyla ilgili görüşmelerine devam ettiği söyleniyor.

Yeni reklamlı abonelikler, bu platformlara belli bir rakamın üstünde ödemek istemeyen kullanıcılar için düşük fiyatlı alternatifler olurken, bir yandan da şirketlere yeni bir gelir kapısı açıyor. Çünkü bildiğiniz gibi dijital platformlar için reklam gelirleri de önemli bir gelir kaynağı haline gelmiş durumda.