Pavel Durov: Whatsapp Kullanmak Tehlikeli

Telegram kurucusu Pavel Durov, Whatsapp kullanmanın tehlikeli olduğunu söyledi.

Pavel Durov: Whatsapp Kullanmak Tehlikeli

Facebook'un sahibi olduğu, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu Whatsapp'ın güvenilirliğini sarsacak her geçen gün farklı açıklamalar ve olaylar gündeme gelirken, son olarak ABD'li milyarder Jeff Bezos'un da güvenlik açığı kurbanı olması kafalardaki soru işaretlerinin artmasına sebep olmuştu. Telegram kurucusu Pavel Durov, Whatsapp'a yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Geçtiğimiz gün bir blog yazısı kaleme alan Durov, Whatsapp'a yönelik eleştirilerini arttırdı.

Webtekno'dan Hasan Avcıoğlu'nun haberine göre Durov, "WhatsApp, ‘uçtan uca şifreleme’ kelimesini, tek başına tüm iletişimi güvenli hâle getirecek sihirli kelimelermiş gibi kullanıyor ancak bu teknoloji, tek başına güvenliği sağlayacak bir sihirli değnek değil" ifadelerini kullandı. İddialarını bir adım öteye taşıyan Telegram kurucusu Durov, güvenlik açıklarının yerel güvenlik güçlerince kullanılabilmesi için kasti olarak yerleştirildiğini, bu sayede İran ve Rusya gibi ülkelerle de işbirliğine gidilebildiğini söyledi. Aynı kuvvetlerin Telegram'a da geldiğini fakat kendilerinin güvenlik açığı meselesinde olumsuz yanıt verdiklerini söyleyen Durov, Whatsapp yetkilileriyle sorun yaşanmayan ülkelerde Telegram'ın engellendiğini söyledi.

Whatsapp açığı sonucunda hacklenen Amazon'un sahibi Bezos'u hatırlatan Durov, Bezos'un Telegram kullanması halinde şantajla sonuçlanan hackleme olayına maruz kalmayacağını öne sürdü.