Nvidia, 1 Trilyon Dolarlık Şirketler Kulübüne Katıldı!

Nvidia, yapay zekanın öncüsü olarak 1 trilyon dolarlık değerle seçkin şirketler arasına katıldı, teknoloji dünyasında yepyeni bir dönemi başlatıyor.

Nvidia, 1 Trilyon Dolarlık Şirketler Kulübüne Katıldı!

Nvidia, yapay zekanın artan kullanımından büyük ölçüde fayda sağlayan bir çip üreticisi olarak, 1 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip seçkin şirketler kulübüne katıldı.

Nvidia Corp., Alphabet, Apple ve Microsoft gibi teknoloji devleriyle aynı lige yükselerek 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı. Salı günü gerçekleşen işlemlerde, şirketin hisse senedi %5 oranında artarak, hisse başına 408 doları aştı. Şirketin hisse senedi, 1999 yılındaki ilk halka arzından bu yana, S&P 500 endeksinin yıllık ortalama %7'lik getirisine kıyasla yaklaşık %33 oranında artış gösterdi.

Geçtiğimiz hafta oyun ve yapay zeka alanında faaliyet gösteren grafik çipleri üreticisi, Wall Street'in beklentilerini aşarak 2 milyar dolardan fazla kar ve 7 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurdu.

Sektör uzmanları, Kaliforniya merkezli Nvidia'nın yapay zeka teknolojisinin teknoloji sektörünü nasıl şekillendirebileceği konusunda önemli bir vizyon sergilediğine inanıyor. Şirket, 1993 yılında kuruldu ve başlangıçta 3D grafikler ve oyunlara odaklandı. Kurucu ortak Jensen Huang, halen şirketin başkanı ve CEO'su olarak görev yapmaktadır.

Yapay zeka çipleri, yapay zeka görevlerini daha hızlı ve daha verimli bir şekilde gerçekleştirmek için tasarlanmıştır. Georgetown Üniversitesi Güvenlik ve Gelişen Teknoloji Merkezi'nin 2020 tarihli bir raporuna göre, genel amaçlı işlemciler gibi CPU'lar, basit yapay zeka görevleri için kullanılabilse de, "yapay zeka ilerledikçe daha az etkili hale gelmektedir."

Nvidia'nın çipleri, robotik, metaverse, tıbbi görüntüleme ve video analitiği gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.