Netflix Kullanıcılarına İyi Haber! Geçiş Tamamlandı

Netflix, kullanıcıların içerik izlerken daha az mobil veri tüketmesini sağlayan video bileşenine geçiş yaptı. Dünyanın en popüler online sinema-dizi platformu Netflix , kullanıcılarının daha az mobil veri tüketerek daha fazla içeriğe kolaylıkla erişimini sağlamak amacıyla bugünden itibaren Android uygulamasında AV1 codec bileşenine geçtiğini açıkladı.

Netflix Kullanıcılarına İyi Haber! Geçiş Tamamlandı

AV1 Codec bileşeni, yüzde 20 arttırılmış sıkıştırma verimliliği sağlayarak internet üzerinden video iletimi için tasarlanmış açık, telifi bulunmayan bir video kodlama biçimi olarak öne çıkıyor.

Netflix , Android tarafında başlattığı yeniliği diğer platformlar için de hayata geçireceğini kaydederken, AV1 daha az veri tüketimi gerçekleştirdiği için mobil veri kullanan kullanıcıların yüzünü güldüreceğe benziyor. vP9 yerine kullanılmak için geliştirilen video codec bileşeni açık medya ittifakınca geliştirildi.

Google, Amazon Prime, Netflix hibi üreticiler açık medya ittifakının bir parçası olarak biliniyor. Netflix kullanıcıları android tarafında uygulamalarını güncelleyerek daha az veri tüketen bileşen ile dizi ve filmlerini izlemeye başlayabilir.