Netflix Hesabını Birden Fazla Cihazda Kullananlara Kötü Haber!

Netflix hesabını farklı cihazlardan açan kullanıcıların önüne geçmek için teknik bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

Netflix Hesabını Birden Fazla Cihazda Kullananlara Kötü Haber!

Aynı netflix hesabını ayrı yerlerden kullananlarak ötü haber.

Film, dizi platformu Netflix bir son dakika açıklamasında bulundu ve yeni özelliğin test edilmeye başlandığını kamuoyuna duyurdu. Edinilen bilgilere göre bir Netflix hesabının yalnızca hesap sahibi tarafından kullanılması için teknik bir çalışma yürütülüyor. 

Uygulamaya gireceği tarihin henüz belli olmadığı yeni düzenleme hakkında Netflix Yetkilisi, Webtekno'ya açıklamada bulundu ve "Netflix hesaplarını kullanan kişilerin bu hesapları kullanma yetkisine sahip olup olmadıklarını anlayabilmek amacıyla bir test yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimzi hafta Türkiye'deki abonelere özel zam yapan ve tepki toplayan Netflix, yeniden tepki çekecek bir adım atıyor. Çok kısıtlı kullanıcı üzerinde denenen yeni özellikte şifre paylaşımı imkansız hale getirildi. 

Bundan sonra giriş yapacak kişi, hesabının sahibi olduğunu onaylamak zorunda kalacak. Onaylanmaması durumunda hesaba giriş yapılmayacak. 

Giriş yapmak isteyenler, şifresini girdikten sonra e posta aracılığıyla doğrulama istenecek ve bir kullanıcı, girdiği hesabında önce bu doğrulamayı yapacak. Eğer doğrulama daha sonra yapılmak istenirse rastgele bir zamanda doğrulama yeniden karşısına çıkacak.

Bu yöntem ile Netflix, o hesaba giren kişinin hesap sahibi olup olmadığını tespit edecek. 

Netflix'in en yaygın kullanım biçimi, aynı hesabı farklı cihazlardan çok sayıda kişinin kullanılması şeklinde. Bunu herkes gibi Netflix de biliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA