Netflix Hesabını Arkadaşıyla Paylaşanlara Kötü Haber: Hesabınızı Artık Paylaşamayacaksınız!

Netflix, hesabınızı paylaşmaları için ödeme yapmadığınız sürece en iyi arkadaşınızı hesabınızdan atmak üzere.

Netflix Hesabını Arkadaşıyla Paylaşanlara Kötü Haber: Hesabınızı Artık Paylaşamayacaksınız!

Salı günü Netflix, şifre paylaşımına yönelik sıkı önlemlerinin ABD'deki izleyicileri nasıl etkileyeceğinin ve hesabınızda fazladan kişi tutmanın ne kadara mal olacağının ayrıntılarını açıkladı. ABD'den sonra diğer ülkelere uygulanacak.

Aylık 15,49 ABD Doları tutarındaki Netflix Standart planınız varsa, her ay fazladan 7,99 ABD Doları ödeyerek bu hizmeti evinizin dışında kullanabilen fazladan bir üye ekleme seçeneğiniz vardır . 4K akışlı Netflix Premium paketi için ödeme yapan herkes iki adede kadar fazladan üye ekleme seçeneğine sahiptir, ancak her birinin maliyeti yine de 7,99 ABD dolarıdır. Birleşik Krallık'taki Netflix, ekstra üye yuvaları için abonelerinden her ay 4,99 £ ücret alacağından , yeni kuralların uygulamaya konulduğu tek ülke ABD de değil .

En ucuz iki planındaki (Ayda sırasıyla 9,99 ABD doları ve 6,99 ABD doları olan Temel veya Reklamlı Standart) Netflix abonelerinin hesaplarına fazladan üye ekleme seçeneği yoktur.

Blog gönderisine göre, ABD'deki hizmeti "evlerinin dışında" paylaşan Netflix aboneleri, Salı gününden itibaren şirketin parola paylaşım politikaları hakkında bir e-posta alacak.

en-us.webp

Netflix'in ücretli şifre paylaşım denemeleri bir süredir devam ediyor ve Şubat ayında testlerini Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya'ya genişletti . Parola paylaşımı kısıtlamasının başlangıçta ABD'yi bu yılın başında vurması gerekiyordu, ancak şirket bu lansmanı Nisan ayında tekrar erteledi .

Yeni kurulumu açıklayan bir destek sayfası , "ekstra üyeleri", onları katılmaya "davet eden" kişi tarafından ödenen, kendi şifresine ve profiline sahip olacak kişi olarak tanımlar. Ekstra üye hesaplarının da kendi kısıtlamaları vardır. Aynı ülkede etkinleştirilmeleri gerekir, aynı anda yalnızca bir cihazdaki içeriği görüntüleyebilir veya indirebilirler ve fazladan profil oluşturamazlar veya Çocuk profili olarak giriş yapamazlar.

Şirkete göre Netflix haneniz, Netflix'i bir TV'de nerede izlediğiniz ve bu cihazın hangi IP adresini kullandığı temel alınarak belirlenir. Bu konum, hanenizi onaylamayı veya güncellemeyi seçerek ve hesabın listelenen e-posta adresine veya telefon numarasına gönderilen bir doğrulama bağlantısını yanıtlayarak bir TV'deki veya TV'ye bağlı bir cihazdaki uygulama kullanılarak sıfırlanabilir.

Netflix :

Hesabınızda oturum açmış bir cihazın Netflix Hanenizin bir parçası olup olmadığını belirlemek için IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanırız.

Cihazlarınızın kesin fiziksel konumunu belirlemeye çalışmak için GPS verilerini toplamıyoruz.

Bir Netflix Hanesi ayarlanmamışsa, IP adresine, cihaz kimliklerine ve hesap etkinliğine göre sizin için otomatik olarak bir tane ayarlayacağız.

İnternetinize bağlanarak ve yukarıdaki adımları izleyerek Netflix Hanenizi her zaman bir TV'den güncelleyebilirsiniz.

Netflix eskiden parola paylaşımı yanlısıydı - Mart 2017'de "Aşk bir parolayı paylaşmaktır" diye ünlü bir tweet attı. (Bu tweet, bu yazı itibariyle hala yayında .) Ancak 2022'nin başlarında, uygulamayı sonlandırmanın ve insanların, hesap sahibinin evinin dışında Netflix kullanarak hesaplar için ödeme yapmasını sağlamanın yollarını test etmeye başladı .

screenshot-2023-05-23-at-11-27-38-am.webp

Belki de yeni tweet, “Aşk, arkadaşınızdan / partnerinizden şifrenizi paylaşmak için ödeme yapmasını istemektir” olmalıdır.

Resim: Netflix