Nasa Tarihi Açıkladı: Çarpma İhtimali Binde 41 Olan Bir Asteroid Dünyaya Doğru Geliyor

Son dakika haberi: NASA 'dan yapılan son dakika açıklamasında bir asteroidin dünyaya doğru geldiği ve Kasım ayında dünyanın yakınından geçeceğine yer verildi.

Nasa Tarihi Açıkladı: Çarpma İhtimali Binde 41 Olan Bir Asteroid Dünyaya Doğru Geliyor

NASA 'dan açıklama: Kasım'da dünyanın yakınından göktaşı geçecek.

NASA 'dan son dakika açıklaması gelmişti. Geçtiğimiz gün yapılan açılamada , 2020 QG adlı bir göktaşının dünyadan daha önce görülmemiş bir yakınlıktan geçtiğine yer verildi. 

NASA, söz konusu göktaşının Hint Okyanusu 'nun güney kısmından sadece 2945 km yüksekten geçtiğini ve uzaklaştığını söyledi. 

YENİ BİR GÖKTAŞI GELİYOR

Bu olay sonrası Nasa bir açıklama daha yaptı. Yapılan açıklamada  2018VP1 adı verilen göktaşının yeniden dünyanın yakınından geçeceğini duyurdu. 

NASA'nın Yeryüzüne Yakın Nesne Çalışmaları Merkezi tarafından yapılan açıklamada, göktaşının 2 Kasım 2020 günü Dünya'ya yaklaşacak.

KOMPLO TEORİLERİ BAŞLADI

NASA tarafından açıklanan bu tarihin  ABD Başkanlık seçimlerinden bir gün önceye denk gelmesi, bazı komplo teorilerinin ortaya atılmasına neden olmuştu.

ÇARPMA İHTİMALİ AZ 

Dünyaya doğru geldiği bildirilen asteroidin çarpma ihtimali hakkında da açıklama yapıldı. NASA'nın Yeryüzüne Yakın Nesne Çalışmaları Merkezi tarafından yapılan açıklamada asteroidin çarpma ihtimalinin binde 41 olduğuna yer verildi. 

2018 YILINDA KEŞFEDİLDİ

İlk olarak 2018 yılında Kaliforniya'daki Palomar Gözlemevi tarafından keşfedilen söz konusu cismin çapının yaklaşık 2 metre olduğu kaydedildi. Bu nedenle NASA, Dünya'ya yaklaşan bu göktaşını "potansiyel tehlikeli" sınıfına almadı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA