NASA Tarih Verdi: Göktaşı Dünyanın Çok Yakından Geçecek

NASA'dan bir açıklama yapıldı ve Apophis adı verilen göktaşının dünyaya yakın geçeceği, iletişim uydularından bile daha yakından gideceğini söyledi.

NASA Tarih Verdi: Göktaşı Dünyanın Çok Yakından Geçecek

NASA'dan göktaşı açıklaması.

340 metre genişliğinde olan Apophis adlı göktaşı, yörüngesinde bulunan yeri nedeniyle endişe verici uzaklıklardan geçiyor. 2004 yılınde oldukça konuşulan ve dünyaya çok yakın şekilde geçen Apophis, yine yakındna geçecek.

Söz konusu göktaşını gözlemleyen bilim insanları, Apophis'in 2029 yılı ile 2036 yıllarında dünyaya tehlikeli şekilde yaklaşacağını ve 2068 senesinde göktaşının dünyaya çarpacağını söylemişti.

YENİ AÇIKLAMA: 100 YIL BOYUNCA RİSK YOK

NASA'dan bir son dakika açıklaması yapıldı ve göktaşının önümüzdeki en az 100 sene boyunca dünyaya çarpma olasılığının olmadığını söyledi. Açıklamada göktaşının riskli göktaşı listesinden çıkarıldığını söyledi.

2029 YILINDA ÇOK YAKLAŞACAK

Bu göktaşı 100 yıl boyunca dünyaya çarpmayacak ancak 2029 yılında dünyaya çok yakın bir yerden geçecek. Açıklamada 13 Nisan 2029 günü göktaşının , Dünyanın 32 bin km yakınından geçeceğine yer verildi. 

Aya uzaklığın 10da biri kadar uzaklıktan geçecek göktaşı, iletişim uygularından bile daha yakın olacak. 

NASA yetkilisi Davide Farnocchia konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversiteden sonra asteroidlerle çalışmaya başladığımda, Apophis tehlikeli listesinin başındaydı. Bu nedenle cismin listeden çıktığını görmek beni mutlu etti." ifadelerini kullandı.