Müjde! ChatGPT Aboneleri Artık Kendi GPT'lerini Yaratabilecekler!

OpenAI, ilk geliştirici konferansına hazırlanırken önemli bir ChatGPT güncellemesi sızdırıldı. Bu güncelleme, GPT-4 tabanlı ChatGPT'nin web tarama, veri analizi gibi birçok özelliğe sahip özel bir chatbot yaratıcısını içerdiğini gösteriyor. Bu da kullanıcıların sohbet botlarını paylaşabilecekleri veya başkaları tarafından yapılanları göz atabilecekleri yeni bir pazarın kapısını aralıyor.

Müjde! ChatGPT Aboneleri Artık Kendi GPT'lerini Yaratabilecekler!

Sızdırılan Özelliklerin Detayları

Bir kullanıcı olan Choi, güncellemelerin bir özetini birkaç gün önce yayınladı. Bu sabah, SEO araçları geliştiricisi Tibor Blaho, bu özelliklerin kullanıcı ara yüzünün bir videosunu paylaştı. Videoda, kullanıcıların GPT Oluşturucu seçeneğini kullanarak bir istem girmelerine olanak tanıyan bir özellik gösteriliyor. Örneğin, "yeni ürünler için görseller oluşturmaya yardımcı olan bir reklam öğesi oluşturun" şeklinde bir talimat verilebilir.

Bot Oluşturma Adımları

"Oluştur" sekmesinde, botun varsayılan dilini, tonunu ve yazma stilini seçme seçenekleri bulunmaktadır. Daha sonra, "Yapılandır" sekmesinde botun ne yapabileceği ve ne yapamayacağı hakkında adlandırma, açıklama ve talimatlar verilebilir. Kullanıcılar ayrıca özel bir bilgi tabanı için dosya yükleyebilir ve web'de gezinme ve görüntü oluşturma gibi yetenekler arasında geçiş yapabilir. Ayrıca, sohbet robotuna özel eylemler eklemek için bir alan da bulunmaktadır.

Ön İzleme ve Test Etme

Yapılandırma seçeneklerinin yanında, botu düzenlerken test etmek için bir bilgi istemi kutusu içeren bir "Ön izleme bölmesi" bulunmaktadır. Bu, botunuzun nasıl çalışacağını görmek için kullanışlı bir araçtır.

OpenAI, Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan geliştirici konferansında yeni araçların ön izlemesini yapacağını söylüyor. Bu da söylentilerin doğruluğunu öğrenmek için uzun süre beklememiz gerekmeyecek anlamına geliyor. Bu güncellemeyle birlikte, ChatGPT'nin daha da gelişerek kullanıcılar için daha etkili bir araç haline geleceğini söylemek mümkün.