Milyonlarca İnsanı İlgilendiriyor! Cep Telefonlarındaki Güvenlik Açığı (Kameranız ve Mikrofon İzniniz Olmadan Açılabilir)

Dünyada ve Türkiye'de milyonlarca kişi tarafından kullanılan Apple'in iPhone marka cihazlarında şok eden bir güvenlik açığı tespit edildi. Facetime açığı nasıl kapatılır, facetime güvenlik açığı ile ilgili son gelişmeler ve daha fazlası...

Milyonlarca İnsanı İlgilendiriyor! Cep Telefonlarındaki Güvenlik Açığı (Kameranız ve Mikrofon İzniniz Olmadan Açılabilir)

Facetime kaynaklı olduğu belirtilen açık sayesinde kullanıcıların cep telefonu kameraları ve sesleri aktif edilebiliyor. Facetime görüşmelerinin açılmaması halinde dahi mikrofon ve kamera devreye girebiliyor.  Milyonlarca Apple kullanıcısının tepkisine neden olan Facetime açığı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Apple'ın görüntülü konuşma uygulaması Facetime üzerinden yapılan grup konuşmalarında telefona çağrı geldiğinde aranan kişinin mikrofonu o istemese dahi aktif oluyor, aranan kişi telefonun ses düğmelerine bastığında ise kamera karşı tarafa açılıyor.

Apple sadece facetime'da geçerli olan bu açığın kapatılması için grup görüşmesi özelliğini deaktif hale getirdi. Güvenlik uzmanları şimdilik kullanıcıların Facetime uygulamasını kullanmayı bırakmaları gerektiğini, bunun için Apple iphone ve ipad cihaz ayarlarından facetime menüsüne giderek gerekli ayarların kapatılabileceğini belirtiyor.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA