Milyonlarca Facebook Kullanıcısı Panikte! Tarihinin En Büyük Saldırılarından Birini Yaşıyor

Facebook'a daha önce onlarca saldırı yapılmıştı, zaman zaman bölgesel kesintilere uğrayan sosyal medya devinin tarihinin en büyük botnet saldırısıyla karşı karşıya olabileceği belirtiliyor. Facebook giriş yapılamıyor, şifre sıfırlanmıyor, facebook hesapları hacklendi mi? işte detaylar...

Milyonlarca Facebook Kullanıcısı Panikte! Tarihinin En Büyük Saldırılarından Birini Yaşıyor

Yaklaşık 1 saat önce  tüm dünya genelinde kullanıcılar bir anda facebook hesaplarından 'Zaman aşımı' gerekçesiyle çıkış yaptıktan sonra tekrar giriş yapmak istediklerinde şifre sorunuyla karşı karşıya kaldı. Hacklendiğini düşünen sayısı milyonlarla ifade edilen kullanıcı şifre sıfırlama talep ettiklerindeyse bir başka şok ile karşı karşıya kaldı. Maillerine şifre sıfırlama kodunun gelmediğini fark eden kullanıcılar sosyal medya devine ulaşmaya ve sorunlarını aktarmaya çalışıyor. Twitter üzerinden binlerce mesaj atılan Facebook'un resmi hesabından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil.

Facebook'un internet sitesi ve mobil uygulamasına giremeyen kullanıcılar sosyal medya devinin mesajlaşma uygulamasını kullanabiliyor. Facebook Messenger'da sorun görünmüyor. Hal böyle olunca tarihinin en büyük DDOS saldırısıyla karşı karşıya kaldığı öne sürülen Facebook'un konuyla ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

Dünya çapındaki kesintilerle ilgili yurt dışındaki basında çıkan haberlerden bazıları aşağıdaki gibi :