Meta'nın Büyük Hamlesi: Yapay Zekâ Ekibi Yeniden Yola Çıkıyor!

Meta'nın, yapay zekâ odaklı Sorumlu Yapay Zekâ (RAI) ekibinin büyük bir kısmını üretkenlik odaklı yapay zekâ projelerine yönlendirdiği bildirildi. The Information'ın iç kaynaklara dayandırdığı habere göre, bu karar, şirket içindeki değişikliklerin bir parçası olarak gerçekleşti.

Meta'nın Büyük Hamlesi: Yapay Zekâ Ekibi Yeniden Yola Çıkıyor!

Meta'nın Yapay Zekâ Vizyonu Yeniden Şekilleniyor

The Information'ın raporuna göre, RAI üyelerinin çoğunluğu, Meta'nın üretken yapay zekâ ürün ekibine aktarılmış durumda. Geriye kalan birkaçı ise Meta'nın yapay zekâ altyapısının geliştirilmesi üzerinde çalışacak. Şirket, yapay zekâyı sorumlu bir şekilde ilerletme konusundaki kararlılığını vurguluyor. Hatta, şirketin, hesap verebilirlik, şeffaflık, güvenlik ve gizlilik gibi konuları içeren "sorumlu yapay zekâ ilkeleri"ne ayrılmış bir sayfası bulunuyor.

Jon Carvill'in Meta'yı temsil ederek yaptığı açıklamada, şirketin "güvenli ve sorumlu yapay zekâ gelişimine öncelik vereceğini ve bu alana yatırım yapmayı sürdüreceğini" belirttiği kaydediliyor. Ekip bölünmüş olsa da, bu üyelerin "sorumlu yapay zekâ geliştirme ve kullanımına yönelik ilgili metalar arası çabaları desteklemeye devam edeceklerini" eklediği ifade ediliyor.

Meta'nın Yapay Zekâ Stratejisi Yeniden Yapılandırılıyor

Şirket, bu yılın başlarında büyük bir yeniden yapılanma sürecine girmişti. Business Insider'ın aktardığına göre, RAI ekibinde gerçekleşen işten çıkarmalar da bu sürecin bir parçasıydı. Raporda belirtildiğine göre, 2019'dan bu yana faaliyet gösteren RAI ekibinin bağımsızlık derecesinin düşük olduğu ve projelerinin hayata geçirilmeden önce uzun paydaş görüşmelerine tabi tutulduğu ifade ediliyor.