Meta Uyardı 1 Milyon Facebook Kullanıcısı Yandı 400 Uygulamada Açık Tespit Edildi

Sosyal medya devi Meta’dan Facebook kullanıcılarına uyarı geldi. Facebook hesabıyla giriş yapılmış 400 mobil uygulamanın dolandırıcılıkta bulunduğu tespit edildi.

Meta Uyardı 1 Milyon Facebook Kullanıcısı Yandı 400 Uygulamada Açık Tespit Edildi

Meta tarafından hem Android hem de iOS kullanıcılarına bazı öneriler geldi. Meta paylaştığı blog yazısında Android ve iOS kullanıcılarını etkileyen bir açık bulunduğunu ele aldı. Yapılan açıklamada 400 uygulamanın tehlikeli olduğu belirtilirken kullanıcıların kimlik bilgilerinin kopyalanmış olabileceğini söyledi. Meta, yaptığı açıklamada 1 milyondan fazla Facebook kullanıcısının indirdikleri uygulamalar nedeniyle risk altında olduğu belirtildi.

Meta tarafından yapılan açıklamada en büyük açık yüzde 42ile fotoğraf düzenleme uygulamalarında tespit edilirken bunun yanında oyu  ve çeşitli kategorilerde de açık tespit edildi.

Uygulamaların 355’i android markette 45’ise iOS'ta tespit edildi. Bu değerlendirmeye bakıldığında Google’nin güvenlik kısmında daha fazla açık barındırdığı görülüyor.

Meta araştırmacıları bazı güvenlik önerilerinde bulundu. Yapılan önerilerin başında dikkat edilmesi gereken nokta ‘’uygulamanın söylediği şeyi yapıp yapmadığını’’ kontrol etme geliyor. Yani tüm yeteneğinizi gizliyor ve bilgilerinize erişim izni istiyorsa uygulamayı silmek ve Play Store yada App Store’a şikayet etmek gerekiyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /