Mavi Balina Oyununda 7 Ortaokul Öğrencisi İntihar Kararı Aldı (Oyun Nedir?)

Mavi Balina oyununda korkunç olay , ihbar üzerine engellendi. Edinilen son dakika bilgilerine göre 7 kız öğrenci, oyun gereği intihar etme kararı aldı. İşte detaylar.

Mavi Balina Oyununda 7 Ortaokul Öğrencisi İntihar Kararı Aldı (Oyun Nedir?)

Mavi Balina oyununda bir facia önlendi.

Edinilen son dakika bilgilerine göre , Van 'da bir ortaokulda okumakta olan  7 kız öğrenci Mavi Balina oyununu oynuyordu. Oyun devam ederken bir yerden sonra 7 kız öğrenci, toplu olarak intihar etme kararı aldı. İntihar için salı gününü seçen öğrenciler Akköprü tepesine çıkma kararı aldı. 7 ortaokul öğrencisi, tepeye çıkarak toplu halde intihar edecekti.

3 'Ü SON ANDA VAZGEÇTİ

Edinilen son dakika bilgilerine göre , Mavi Balina oyununu oynayan 7 kız öğrenciden 3 'ü son anda tepeye gitmekten vazgeçti.

PİKNİK YAPMA BAHANESİYLE GİTTİLER

 3 kız öğrenci intihardan vazgeçince kalan 4 kız, piknik yapma bahanesiyle  tepeye gittiler ve tepeye gitmeyen kız çocuklarından birisi polise arkadaşlarının intihar edeceği yönünde ihbarda bulundu.

POLİSLER HELİKOPTERLE BÖLGEYE GELDİ

Olayın aciliyeti nedeniyle polis helikopterle olay yerine gittiğinde çocuklardan S.E intihar etmiş, diğer çocuklar ise izleme merkezine alınarak, soruşturma başlatıldı.

MAVİ BALİNA OYUNU NEDİR? 

Mavi Balina oyunun yaratıcısı Rusya ’da ve 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Oyundan kurtulanların attığına göre 50 gün boyunca kişiye kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi görevler veriliyor. 50. gün ise yüksekten atlayarak ya da kendini asarak" intihar etme komutu veriliyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA