Marmara'da Art Arda Depremler ! Kritik Açıklama Geldi

Marmara Denizi açıklarında bugün art arda depremler meydana geldi. Bu depremler sonrası uzmanlardan kritik açıklamalar da geldi.

Marmara'da Art Arda Depremler ! Kritik Açıklama Geldi

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday 'dan Marmara için korkutan bir açıklama geldi. Agalday açıklamaında, "Biz bu depremlerin gerçekleştiği noktayı önemsiyoruz. Çünkü bu depremler, fay hattının kilit noktası dediğimiz bir noktada gerçekleşti. Ancak bunlar, büyük deprem olacak anlamına gelmiyor. Önemli bir nokta. Gözlemlerimize devam ediyoruz" dedi.

Marmara 'da bugün art arda depremler meydana geldi. En büyüğü 3,6 olarak açıklanan depremler sonrası kritik açıklama geldi. Bölgede kurulan deprem istasyonlarının mimarı ve kurucusu olan Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday bu depremler nedeniyle tedirgin olduğunu söyledi. Elektrik ve Elektronik Mühendisi olan Agalday, DHA 'ya sarsıntılar sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Agalday açıklamasında, Kuzeu Anadolu Fay Hattı 'nın Marmara Denizi içinde bulunan kısmının, Büyükçekmece açıklarındaki kilit noktasında bugün en büyüğü 3.6 büyüklüğünde olmak üzere 10 deprem meydana geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu depremlerin gerçekleştiği noktayı önemsiyoruz. Çünkü bu depremler, fay hattının kilit noktası dediğimiz bir noktada gerçekleşti. Ancak bunlar büyük deprem olacak anlamına gelmiyor. Yalnız, önemli bir nokta. Gözlemlerimize devam ediyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz. Bu bize Marmara Denizi'nden geçen fay hattının canlı ve hareketli olduğunu gösteriyor. Bu aktivite yakın zamanda olmadı. Ayrıca sürekli deprem olan bir bölge de değil. dikkat çekici aktivite"

Son dakika haberlerinde haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com | Ankara