Kullanılmayan telefonlar çöpe gidecek! Bunu yapmayan yedekteki telefonuna veda edecek

Kullanılmayan telefonlar için düzenleme devreye girdi. Sisteme kayıtlı olmasına rağmen elektronik haberleşme şebekelerinden bir sene süreyle kesintisiz hizmet almayanlar için cep telefonu kullanılma hale geldi.

Kullanılmayan telefonlar çöpe gidecek! Bunu yapmayan yedekteki telefonuna veda edecek

BTK tarafından yapılan "Elektronik Kimlik Bilgisini Taşıyan Cihazların Kayıt Altına Alınmasına İlişkin Yönetmelik"te düzenlemeler yapılırken Resmi Gazete'de yayımlandı. Gelen değişiklikle beraber Mobil cihaz sistemi üzerinden kayıtlı olan ve bir yıl süreyle elektronik haberleşme yapılmayan cihazlar için 24 saat içerisinde kesileceğine dair bilgi verildi.

112 araç içi acil çağrı sistemi için tercih edilen cihazlar, teknik olarak tespit edildiği zamanda değerlendirme yapılmıyor. Kimlik bilgisi siyah listeye alınmış bir cihaz tekrar bir abone numarası ile kullanılarak bu durum kullanıcıların elektronik haberleşme hizmetleri üzerinden talep edilir.

kullanılmayan cihazlar

KULLANIMA NE ZAMAN AÇILIR? 

MCKS kayıtlı olan fakat son bir yıl içerisinde elektronik haberleşme şebekesinden hizmet almayan cihazların bağlantıları 24 saatte kesilerek cihazların kimlik bilgileri siyah listeye dahil edilmesiyle hizmetine son verilir.