Kanun Teklifi Komisyonda Kabul Edildi Milyonlarca Telefon Çöpe Gidecek

AK Parti’nin verdiği kanun teklifi TBMM Adalet komisyonunda kabul edildi. Böylelikle sinyal alınamayan telefonlar kapanma süresi 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. Bu şekilde çok sayıda cihazın çöp olması bekleniyor.

Kanun Teklifi Komisyonda Kabul Edildi Milyonlarca Telefon Çöpe Gidecek

Tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasının düzenlenmesinde dair kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonundan geçti. Bundan sonra Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılabilecek.

AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlanıp sunulan kanun teklifinde dikkat çeken bir karar daha var. O da cep telefonlarıyla ilgili olan konu.

Daha önce 7 yıl süresi olan elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet alamayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınma süresi 1 yıla düşürüldü. 1 yıl boyunca kesintisiz şekilde sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI’leri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından pasife alınacak.

Bu cihazların yeninden aktif olmasının tek yolu olacak. Bu cihazlar, son kullanıcısına ait bir hatla kullanıldığında başka işleme gerek duyulmadan tekrardan kayıtlı hale gelebilecek. Ancak başka bir şahsa ait hat ile aktif edilemeyecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /