James Webb İnsanoğlunu Şaşırtmaya Devam Ediyor

James Webb teleskobu sayesinde insanoğlu şaşırmaya devam ediyor. Güneş sistemi içerisinde yer alan en uzak gezegen olarak adlandırılan Neptün’ün halkaları görüntülendi. Kızılötesi ışınları sayesinde 1989 yılından beri en net görüntüsü elde edildi.

James Webb İnsanoğlunu Şaşırtmaya Devam Ediyor

1989 yılında beri ilk defa Neptün’ün halkalarının görüntülenmesi ile birlikte; Neptün atmosferi hakkında yeni bir bakış açısının ortaya çıkabileceği konuşuluyor.

Bilim insanları 33 yıl sonra kızılötesi ışınlar sayesinde görüntülenen bu durum hakkında “Neptün atmosferi içerisinde nelerin olduğu konusunda net bir bilgimiz yoktu. Bununla birlikte her şey kısa süre içerisinde netlik kazanacaktır” diye konuştu.

33 Yıl Sonra İlk Kez Neptün Halkaları Görüntülendi
Neptün gezegeninin neti bir şekilde halkalarını görüntüleyen ikinci teleskop James Webb teleskobu oldu. Güneş sistemi içerisinde en uzakta yer alan Neptün’ün bu kadar net bir görüntüsünü ise 1989 yılında Voyager 2 adlı araç elde etmişti.

James Webb’in bu başarısı sayesinde bilim insanları yeniden heyecanlanmaya başladı. “Gezegen parıltısı her zaman önemli bir detayıdır. Parıltı içerisinde yer alan tozlu arka planı içinde neler olduğunu halen bilmiyoruz.” şeklinde konuşmalar yürütülüyor.