İPhone Kullanıcılarını Şaşırtan Gelişme: Siri'nin Yeni Dönemi Başladı! İşte Değişiklikler

iOS 17 Beta güncellemesiyle birlikte, yapay zeka asistanı Siri de yenilendi. Yeni özellik sayesinde Siri artık çift dilli sorgu yapabilecek. İşte, yeni özellikle ilgili detaylar...

İPhone Kullanıcılarını Şaşırtan Gelişme: Siri'nin Yeni Dönemi Başladı! İşte Değişiklikler

Google, yapay zeka destekli asistanına 2018 yılında çift dil desteğini sunmuştu. Google'dan bir sene sonra Amazon da benzer bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkmış ancak Apple'dan bu konuda bir adım gelmemişti. Uzun süren sessizliğini bozan Apple, Siri için bazı yeni çalışmalar yaptıklarını duyurdu.

Apple, belirli Hint dillerinden başlayarak Siri'ye iki dilde sorgu desteği ekledi. iOS 17 ile beraber kullanıcılar, İngilizce ve Hintçeyi kullanarak Siri'ye soru yöneltebilecek.

Aynı zamanda, iOS 17 sürümü ile tam sayfa ekran görüntüsü özelliği de kullanılacak. Çift sim özelliğini kullanmakta olanlar, mesajlarını SIM'e göre sıralama, SIM'lere göre farklı zil sesi ayarlama ve bilinmeyen numarayı geri ararken SIM seçme özelliklerine de kavuştu.

iphone-1-001.webp

Beta Sürümüyle Gelen Yenilikler!

Yeni beta sürümüyle kullanıcılara sunulan diğer özellikler şunlar:

  • Tamil, Telugu, Kannada ve Malayalam için iOS’ta harf çevirme desteği. Bu genişletme ile, Apple artık 10 ana dili desteklemeye başladı.

  • iOS 17, iPadOS 17 ve macOS Sonoma'da e-posta yerine telefon numarası kullanılarak Apple Kimliğine giriş imkanı.

  • Platformlar arası kelime ve deyimlerin tanımını almak için yeni yerleşik Punjabi sözlüğü.

  • Kullanıcılar, Facetime ile WhatsApp aramaları da dahil arama geçmişinde iki bini bulan aramayı görebilecek.

  • İletiler iPad'de bilinen ve bilinmeyen gönderenlere göre filtrelenecek.

Apple, bu yıl sonbaharda iOS 17, iPad 17 ve macOS Sonoma'nın yeni sürümlerini yayınlayacak.

Yenilenen Siri ve iOS 17 ile birlikte Apple, kullanıcıların beklentilerini karşılamak için önemli adımlar atmış gibi görünüyor. Çift dilde sorgulama yapma özelliği ve diğer güncellemelerle, iPhone kullanıcıları Siri'yi daha verimli ve kullanışlı hale getirebilecekler. Yeni özelliklerin hayırlı olmasını diliyoruz!