iPhone kullananların çilesi bitti! WhatsApp'ta yeni dönem

WhatsApp, iOS kullanıcıları için bazı heyecan verici özellikler sunuyor. iOS kullanıcıları, WhatsApp'ın özel çıkartma oluşturma aracıyla sohbetlerini daha da eğlenceli bir duruma getirebilir. Detaylar burada..

iPhone kullananların çilesi bitti! WhatsApp'ta yeni dönem

WhatsApp sadece hayatımızı kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda onları canlandırmaya da çalışıyor. Ancak ne yazık ki bu yeni özelliğin Android kullanıcıları için geçerli olmadığı açıklandı. Hatta eski sürümleri kullanan iOS kullanıcıları da söz konusu yeni özellikten yararlanamayacak. Çünkü özel çıkartmalar yalnızca iOS 17 ve üzeri sürümlerde oluşturulabiliyor.

WhatsApp, iOS 17 ve üzeri kullanıcılara yönelik özel bir çıkartma oluşturma aracı sunuyor. Önceden, galerinizdeki görselleri sürükleyip bıraktıktan sonra çıkartmalar oluşturuluyordu. Şimdi de bu yeni özellik sayesinde seçilen fotoğrafın üzerine çizim yapabilir, aynı zamanda da metin ekleyebiliyorsunuz.

iOS 17 sürümünden itibaren WhatsApp'ta bu yeni özellikten yararlanmak için aşağıdaki adımları takip ediniz;

Öncelikle uygulamanın çıkartma çubuğunu açın ve üzerine çıkartma oluşturulmasını istediğiniz görseli seçin. Ardından "Etiket Oluştur" seçeneğini seçin.

WhatsApp'ta yeni dönem

Galeriden bir resim seçin. İstediğiniz görseli kesebilir, metin ekleyebilir, çıkartmanızı özelleştirmeye geçebilirsiniz.

Ayrıca, çıkartma çubuğunu açmak ve önceden oluşturulmuş bir çıkartmayı düzenlemek istiyorsanız, çıkartmaya uzun basabilir veya değişiklik yapmak için Çıkartmayı düzenle seçeneğini seçebilirsiniz.

WhatsApp'ın web sürümü içerisinde çıkartma aracı bulunsa da WhatsApp kullanıcıları genel olarak mobil uygulamadan çıkartma oluşturmayı tercih ediyor. Bu yeni özellik pek çok kolaylık sunuyor ancak ne yazık ki bu özellik yalnızca iOS 17 veya sonraki sürüme sahip kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor.

Android kullanıcıları şu anda sadece özel çıkartmaları görüntüleyebilirler ve bunlara yanıt verebilirler.

Ancak Android kullanıcıları çıkartma oluşturabilmek için başka yöntemlere başvuru yapmak zorunda kalabilirler..