iPhone kullananlar bu haber size! Basit tüyo ile şarjınız yarım gün değil iki gün yetecek!

iPhone telefon kullanıyorsanız dikkat! Bu haber tam da size göre! Artık şarjınız hemen bitmeyecek! Detaylar haberimizde.

iPhone kullananlar bu haber size! Basit tüyo ile şarjınız yarım gün değil iki gün yetecek!

iPhone cep telefonlarının en büyük zayıflığının pil performansı olduğu bilinmekte. Fakat öyle bir ipucu var ki bunu yaparsanız şarjınız 2 güne kadar dayanacak. İpucunu öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.

ŞARJINIZ DAHA DAYANILIR OLACAK

TikTok'ta viral olan bir video, yeni bir pil tasarrufu yöntemi olarak "Saydamlığı Azalt" seçeneğinin iPhone kullanıcıları arasında popüler olmasını sağladı. Bu yöntemin telefonunuzun pil gücünü iki katına çıkardığına inanılıyor. Kullanıcılar, "Saydamlığı Azalt" seçeneğinin etkinleştirilmesinin ekran parlaklığını ve beyaz noktayı azalttığını, bunun da pil performansı üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu bildiriyor. Bu sayede pil ömrü uzuyor. Uzman kişiler bu tür yöntemlerin uzun vadede cihazınızın ekranında sorunlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Şarjınız Daha Dayanılır Olacak

Ekranın sürekli olarak düşük parlaklıkta çalıştırılmasının pikselleşmeye ve renk kaybına neden olabileceğini belirtiyor. Apple, kullanıcıların enerji tasarrufu için resmî olarak önerilen ayarların yanı sıra otomatik parlaklık ayarı gibi özelliklerden de yararlanmasını öneriyor. Bir TikTok videosuyla popüler hale gelen bu yeni yöntemin uzun vadeli cihaz sağlığındaki etkisi şimdilik tam olarak anlaşılamadı.