iPhone kullananlar Android'e koşacak! Artık her yıl 779 TL para alınacak

Türkiye'de ve küresel alanda milyarlarca liralık devasa satışıyla dünyanın en çok gelişmiş teknoloji markalarından biri olan iPhone, artık ülkemizde de birçok kişinin beğenisine sunuluyor.

iPhone kullananlar Android'e koşacak! Artık her yıl 779 TL para alınacak

iPhone cep telefonu olan tüm vatandaşların kullanabileceği iPhone müzik uygulaması Spotify'da yeni bir dönem açıldı.

Müzik devi Spotify, aylık abonelik ücretini artırdı. Bir süre önce Spotify'ın bir adım atacağı ve ABD'de abonelik ücretini artıracağı duyurulmuştu. Bu artış sadece ABD'de değil birçok pazarda gerçekleşmekte, maalesef Türkiye de bu artıştan etkilenmektedir.

Yapılan açıklamalarda, daha öncesinde 29,99 TL olarak sunulan “Bireysel” abone paketi bugün itibarıyla 39,99 TL'ye çıkarıldı. Önceden 39,99 TL olarak sunulan "Duo" aylık plan için şimdi 54,99 TL isteniyor. Önceden 49,99 TL olan “Aile” aylık tarifesi ise 64,99 TL'ye yükseltildi. Öğrenci Spotify paketi 14,49 TL'den 21,99 TL'ye çıkarıldı.

Spotify'ıne en büyük rakibi Apple Music

Spotify'ıne en büyük rakibi Apple Music'te ise güncel fiyatlar öğrenci için 9,99 TL, bireysel 19,99 TL ve aile için de 29,99 TL'dir.

Apple, Türkiye'de kur çok yükselmesine rağmen bu fiyatları uzun süredir değiştirmedi. Bu hesaplamalardan çıkan sonuçta ise Aile Paketi'nin yıllık ücreti 779 TL olup, ödemesi 88 Kuruş'tur.