iPhone kullananlar aman dikkat! Bu hata telefonunuzu bozuyor: Sakın kullanmayın

iPhone 15 almayı planlıyorsanız dikkatli olun çünkü zayıf bir USB-C bağlantısı cihazınıza zarar verebilir.. Kötü bir USB-C şarj cihazı iPhone'unuza nasıl zarar verebilir? Apple ve MFi sertifikasına sahip şarj cihazlarının önemi ve ayrıca doğru seçimin nasıl yapılacağı hakkında bilgiler haberimizin detayında..

iPhone kullananlar aman dikkat! Bu hata telefonunuzu bozuyor: Sakın kullanmayın

iPhone 15 almayı planlayanlara uyarı: Yanlış USB-C bağlantısının kullanılması cihazınıza zarar verme ihtimali çok yüksek. Apple, 22 Eylül tarihinde yeni iPhone modellerini piyasaya sürecek. iPhone'un ilk kez bir USB-C bağlantısına sahip olacağı bildirilirken bu aynı zamanda 10 yıldan fazla süredir ilk kez yeni Phone şarj cihazının piyasaya sürülmesidir.

Apple, resmi Lightning kablosunda daha az koruma sağlayabilecek bazı USB-C kablolarıyla adaptörleri konusunda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Bu nedenle halka açık yerlerde ucuz priz ve şarj cihazını kullanırken dikkatli düşünmeniz gerekebilir. Apple, iPhone sahiplerinin belirli güvenlik standartlarını karşılayan Apple şarj cihazlarını veya markalı cihazları kullanmasını önermektedir.

sahte USB-C bağlantısı cihazınıza zarar verebilir

iPad Rehab adı verilen mobil cihaz onarım servisinin patronu Jessa Jones, konuyla ilgili New York Times'a yaptığı açıklamada standartların altındaki şarj cihazlarının kullanılmasının iPhone'ları riske atabileceği ileilgili bir uyarı yaptı.

New York Times muhabiri Brian X. Chen, kaliteli şarj cihazlarının aslında içinde küçük devre kartlarının olduğu elektronik cihazlar olduğunu söylerken Apple'ın resmi Lightning kablosu iki çip içerdiğini ifade etti. Chen, ayrıca "Biri kablonun Apple tarafından üretildiğini doğruladı, diğeri ise şarj cihazındaki hasarı izole etmek için sigorta görevi gördü. Yani ani bir elektrik kesintisi durumunda telefon değil yalnızca şarj cihazı zarar görüyor." dedi.

Sahte şarj cihazları orjinallerine göre ucuz olabilir ancak bu durum önemli onarım maliyetlerine yol açabilir. Bu nedenle Apple markası olmayan şarj cihazı satın alırsanız ürün açıklamasına ve aynı zamanda müşteri yorumlarına çok dikkat etmeniz gerekiyor. Şarj cihazınızın, MFi (Made for iPhone) sertifikalı olması oldukça önemlidir.

sahte USB-C bağlantısı cihazınıza zarar verebilir

Tom's Guide'a göre Apple'ın MFi programının Apple şarj cihazı satın alan veya satın almayan kullanıcıların güvenliğini sağlamayı amaçlamaktadır. MFi sertifikalı olan telefon şarj cihazlarının aslında belirli güvenlik standartları konusunu karşılaması gerekir.

Jones, yüksek voltaja sahip bir prizde kalitesiz bir şarj cihazı kullanırsanız elektrik çarpması riskiyle karşı karşıya olduğunuzu söylüyor. Apple ve MFi sertifikasına sahip şarj cihazları, iPhone cihazınızı yüksek voltajlı prizlerden koruma yönünde yardımcı olabilir. Ancak telefonunuzu araba, otobüs ve uçak koltukları gibi halka açık prizlerde takarken dikkatli olmanız gereklidir.