iPhone 16 herkesi hayrete düşürecek! Şimdiden ilk görüntüler sızdırıldı: Apple'dan flaş hamle

Teknoloji devi Apple, iPhone 16'nın erken tasarım görsellerini sızdırarak meraklıları heyecanlandırdı. MacRumors tarafından paylaşılan görseller, cihazın muhtemel değişikliklerini gözler önüne seriyor. İşte detaylar...

iPhone 16 herkesi hayrete düşürecek! Şimdiden ilk görüntüler sızdırıldı: Apple'dan flaş hamle

iPhone 15 serisinde benimsenen tanıdık tasarımın devam ettiği belirtilirken, iPhone 16'nın kapıda olduğu ve büyük değişikliklere ev sahipliği yapacağı söyleniyor. Ancak, erken tasarım görselleri sadece cihazın gelişimini yansıttığı için son tasarım konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

KAMERA DÜZENİNDE DEĞİŞİKLİK

İPHONE 16

iPhone 16'nın tasarımındaki en dikkat çekici değişikliklerden biri, kamera düzeninde meydana gelebilir. Şu andaki çapraz düzenin yerine, erken tasarım görselleri dikey bir kamera düzenini işaret ediyor. Ayrıca, düğmelerin yerleşimi de değişebilir.

MacRumors'un paylaştığı görseller, iPhone 16'nın üç farklı prototipini içeriyor: sarı, pembe ve geceyarısı renkleri. Bu renkler, Apple'ın farklı tasarım seçeneklerini test ettiğini gösteriyor. Sarı modelde tek bir ses düğmesi, bir "Aksiyon" düğmesi ve iPhone X'e benzeyen bir kamera çıkıntısı bulunurken, pembe modelde ayrı ses düğmeleri, bir Aksiyon düğmesi ve iPhone 12'yi anımsatan bir kamera çıkıntısı yer alıyor.

DİKEY KAMERA DÜZENİ

iphone

Görsellerdeki ortak özellik, kameraların dikey olarak sıralanması. Bu, cihazı en güncel iPhone modeli olarak tanımlayacak bir özellik olarak öne çıkıyor. MacRumors, Apple'ın iki farklı kamera çıkıntısı tasarımını değerlendirdiğini belirtiyor: iPhone 12 tarzı, iki kamera lensinin üst üste olduğu bir düzen; ve iPhone X tarzı, tek, hap şeklinde bir kamera muhafazası. Ancak şu anki prototipler, iPhone 12 tarzına daha yakın görünüyor. Ancak, bu tasarımların erken taslaklar olduğunu ve resmi tanıtım için dokuz ay gibi bir süre olduğunu unutmamak önemlidir.