iPhone 15 Bekleyenlere Müjdeli Haber Geldi! Tüm iPhone Kullanıcılarını Üzecek Haberde Var!

Yeni iPhone 15, gelişmiş kamera, güçlü işlemci ve geniş bellek kapasitesiyle öne çıkıyor. İddialara göre, fotoğraf ve video çekiminde üstün performans sunacak olan bu akıllı telefon, teknoloji tutkunlarını heyecanlandırıyor.

iPhone 15 Bekleyenlere Müjdeli Haber Geldi! Tüm iPhone Kullanıcılarını Üzecek Haberde Var!

Apple, iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerini piyasaya sürmeden önce iPhone 15 hakkında iddialar ortaya atmaya başladı. iPhone 14 modellerindeki sınırlı değişiklikler nedeniyle eleştirilen Apple, iPhone 15 ile kendisini yenilemeye çalışacak gibi görünüyor. Peki, iPhone 15 modelinde neler bekleyebiliriz?

iPhone 15 Özellikleri

iPhone 15 modelinin tanıtımına henüz 3 aydan fazla bir süre olsa da telefon ve özellikleri hakkında birçok yeni iddia ortaya atılmış durumda. USB-C bağlantı noktası, periskop lens teknolojisi ve Apple'ın kendi imzasını taşıyan bir yonga seti, iPhone 15 için yapılan en önemli iddialar arasında yer alıyor. Elbette henüz geliştirme aşamasında olan telefon için bu iddialar değişebilir, ancak telefon hakkında önemli ipuçları sağlıyor.

iphone-1.webp

iPhone 15 Tasarımı

iPhone 15'in tasarımının ilk detayları ortaya çıktı! Apple'ın gelecek yıl sunacağı iPhone 15 serisinin ekran tasarımı şekillenmeye başladı. İşte ayrıntılar...

  • Dynamic Island tüm modellerde kullanılacak: Apple, iPhone 15 modellerinde iPhone 14'ün izinden giderek büyük bir tasarım değişikliği yapmayacak gibi görünüyor. Ancak bu sefer Dynamic Island'ı tüm modellerde görebileceğiz. Şu anda mevcut iPhone 14 serisinde sadece Pro versiyonlarında bulunan Dynamic Island, iPhone 15 modellerinde geniş bir kullanıcı kitlesiyle buluşacak.

iPhone 15 Kamera Özellikleri

  • Periskop lens teknolojisi: Apple'ın "periskop" telefoto lens teknolojisi üzerinde çalışmalar yürüttüğü birçok söylentiye konu oldu. Bu lenslerin muhtemelen yeni Pro modellerinde yer alacağı tahmin ediliyor. Periskop lens teknolojisi, optik yakınlaştırmayı 5x hatta 10x'e kadar sağlayabiliyor. Ayrıca yeni modelde Pro versiyonun kamera çıkıntısının iPhone 14 Pro Max'a göre yaklaşık %5 daha büyük olacağı iddialar arasında yer alıyor.

    iphone-2.webp

Diğer Özellikler

  • Apple imzalı modem çipleri: Apple, son birkaç yıldır kendi modem çiplerini geliştirmek için çalışmalar yürütüyor. 2023 yılıyla birlikte Apple'ın tasarladığı modem çipleri ilk kez kullanılmaya başlanabilir. Şu anda Apple, Qualcomm'un çiplerini kullanıyor ancak gelecekte kendi modem çip teknolojisine geçiş yapması bekleniyor.

  • Yeni 3 nm işlemci: iPhone 15, TSMC'nin 3 nm teknolojisine sahip A serisi çip ile donatılmış ilk modellerden biri olabilir. 3 nm çip teknolojisi, işlem performansını %10 ila %15 artırırken güç tüketimini %30'a kadar azaltması bekleniyor.

  • Programlanabilir görev tuşu: iPhone 15 ile birlikte, telefonları sessize almak için kullanılan şalter benzeri kontrol birimi yerini programlanabilir bir tuşa bırakacak. Kullanıcılar bu tuşla telefonun ses ayarlarını yapıp farklı görevleri atayabilecekler.

Apple, geleneksel olarak iPhone 15 modelini Eylül ayında tanıtacak. Bu zamana kadar yeni telefonla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılacak.