iPhone 14 kullananlara flaş uyarı! Duyan Android'e geçmek için can atacak

iPhone 14'ün onarılabilirlik puanını düştü! Kullanıcılar şokta. İşte ayrıntılar...

iPhone 14 kullananlara flaş uyarı! Duyan Android'e geçmek için can atacak

Teknoloji ürünlerinin onarılabilirliğini değerlendiren iFixit platformu, son günlerde Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 14'ün onarılabilirlik puanını düşürdüğünü açıkladı.

iPhone 14 modeli için önceki puan olan 7'den 4'e düşen yeni not, cihazın tamirinin zor olduğuna işaret ediyor. iFixit yetkililerine göre iPhone 14, "Kendi Kendine Tamir" programı sayesinde önceki modellere göre daha iyi durumda olsa da tam anlamıyla onarılamıyor.

iphone 14 tamir

Rapora göre iPhone 14, batarya, ekran ve parmak izi okuyucusunun yazılımsal kilitleri sebebiyle kullanıcıların bağımsız tamirine imkan vermiyor. Bu kilitlemeler Apple'ın özel araçları ve izni olmadan aşılamıyor.

iFixit, Apple'dan yazılımsal engelleri kaldırmasını ve daha fazla parça desteği sağlamasını talep ediyor. Böylece cihazların ömrü uzayacak, atık azalacak ve kullanıcılar daha uygun fiyatlı tamirden faydalanabilecek.

Apple ise "Kendi Kendine Tamir" programını genişletme sözü vermişti. Ancak iPhone 14 örneğinde programın beklentileri karşılamadığı görülüyor. 

 

iphone 14 onarılabilirlik puanı düştü

"Kendi Kendine Tamir" programı hayata geçirilse de bazı tamir işlemleri hala zor ve uzun sürüyor. Apple, tamir için gerçekten gereken bazı önemli parçaları wie ekran ve arka camı kullanıcılara sunmuyor. iFixit'e göre Apple, tamir konusundaki tüm potansiyelini henüz kullanamıyor. iFixit, Apple'dan yazılımsal kısıtlamaları kaldırmasını, daha fazla parça sağlamasını ve tamir süreçlerini kolaylaştırmasını talep ediyor. Böylece kullanıcılar cihazlarını daha rahat tamir edebilecek.

Akıllı telefonların yüksek fiyatları ve tamir imkânlarının kısıtlanması, tüketicilerin daha fazla dikkatini çekmekte ve teknoloji üreticileri ile kullanıcılar arasındaki ilişkiyi şekillendiren önemli bir mesele olmaya devam etmektedir. Bu konuyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmelidir.