Instagram'da bir çile sona eriyor! Artık kimse görmek zorunda kalmayacak

Artık Instagram'da gezerken Threads gönderilerine maruz kalmak zorunda değilsiniz! İşte detaylar...

Instagram'da bir çile sona eriyor! Artık kimse görmek zorunda kalmayacak

Sosyal medya devi Meta, Threads uygulamasında önemli bir güncelleme gerçekleştirdi. Kullanıcıların şikayet ettiği bir özellik üzerinde odaklanan güncelleme, Threads gönderilerinin Instagram ve Facebook gibi diğer platformlarda görünmesini engelleme seçeneği sunuyor.

Daha önce Threads gönderileri, kullanıcıların rahatsızlığına neden olan bir durumu ortaya çıkarmıştı. Ancak Meta, bu tepkilere yanıt olarak kullanıcılara Threads gönderilerinin diğer platformlarda görünmesini devre dışı bırakma imkanı tanıyor. Bu güncelleme ile kullanıcılar, Facebook veya Instagram'da Threads gönderilerini görmeyi istemezlerse, bu özelliği kapatabilecekler.

instagram threads

Bu adım, Meta'nın kullanıcı tercihlerine ve beklentilerine duyarlı bir şekilde yaklaştığını gösteriyor. Kullanıcılara daha fazla kontrol ve gizlilik sağlayarak, platformun daha kullanıcı dostu bir deneyim sunma hedefine odaklanan Meta, bu güncelleme ile Threads uygulamasının kullanıcı tabanını genişletmeyi amaçlıyor.

Sosyal medya devinin bu stratejisi, gizlilik ve kontrol konularına daha fazla odaklanan genel bir eğilimin bir yansıması olarak öne çıkıyor. Kullanıcıların çevrimiçi deneyimlerini özelleştirmelerine ve paylaşımlarını istedikleri şekilde yönetmelerine imkan tanıyan bu tür güncellemeler, sosyal medya platformlarının kullanıcı dostu bir ortam oluşturmalarına katkı sağlıyor.

Meta'nın Threads uygulamasında sunduğu yeni özellikler de aslında bu eğilime uygun. Kullanıcılara hikayelerini daha esnek biçimde paylaşma ve paylaşım listesini belirleme imkanı sunuyor. Böylece kullanıcıların mahremiyet ve deneyim memnuniyeti artırılmaya çalışılıyor.