Instagram’a Yeni Özellik TikTok Videolarına Sınırlama

Dünyanın en büyük sosyal platformlarından Instagram, yeni bir özellikle karşımıza çıkıyor. TikTok videolarını paylaşanlar sınırlandırılacak.

Instagram’a Yeni Özellik TikTok Videolarına Sınırlama

Kısa süre içerisinde yüz milyonlarca kullanıcıya ulaşan TikTok, Instagramı rahatsız etmişe benziyor. Reels bölümünde sürekli TikTok videolarının olması kullanıcıları ve Instagramı sıkmaya başladı. Sürekli bu videoların bulunması, Instagram’da özgün videoların çok fazla görülmemesine neden olmaya başladı. Bu yüzden platform yeni özelliklerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Özgün içerik sayısını arttırmayı hedefleyen Instagram Reels bölümünde fazlaca bulunan TikTok videolarını azaltmak için 'akıllı sıralama' üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. Bu şekilde Reels’te TikTok videolarının karşımıza çıkması sınırlanacak.

Instagram başkanı Adam Mosseri, yayınladığı videoda yeni özellikleri anlattı. Buna göre Instagram'da yer alan 're-post' içerikler ile farklı platformlarda yapılıp Reels'e atılan içeriklerin ön plana çıkmasına engel konulacak. Burada hesabın ve videonun öne çıkabilmesi için videoyu Reels'in kendi video düzenleyicisinde oluşturacak. Bu sayede içerik üreticiler farklı kişilerin ya da platformların videolarını direkt paylaşmak yerine, Reels için yeni bir video üretmek durumunda olacak ve bu durumda videolar özgün olarak değerlendirilecek.

Özgün içeriği nasıl anlayacaksınız sorusu üzerine Mossori, kesin olarak bilemeyeceklerini videonun özgün olup olmayacağını anlamak için Instagram üzerine sınıflandırıcı özellikler konulacağını belirtti. Bu şekilde platformun, o videonun daha önce paylaşılıp paylaşılmadığını tespit edebileceğini söyledi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /