Huawei'den Açıklama Geldi: Andorid Yerine..

Google, Çin Teknoloji devi Huawei ile olan tüm anlaşmalarının sona erdiğini duyurmuştu. Bu açıklama sonrası Huawei 'den açıklama geldi.

Huawei'den Açıklama Geldi: Andorid Yerine..

Trump 'ın Çin Telekomünikasyon firmalarını kara listeye almasının ardından ilk hamle Google 'dan geldi. Google, Huawei ile olan tüm anlaşmalarını durdurma kararı aldı. 

Google, kararın hedefindeki Çinli teknoloji devi Huawei ile olan yazılım, donanım ve teknik hizmetler alanında iş birliğini sona erdirdiğini dünya kamuoyuna duyurdu. 

Google sözcüsü tarafından Reuters Haber Ajansı 'na yapılan açıklamada  Google Play başta olmak üzere Android uygulamaları mevcut Huawei cihazlarında çalışmaya devam edecek. Ancak Huawei ’nin bundan sonra çıkaracağı yeni telefon modellerinde kullanıcılar Google ve  Android uygulamalarına erişemeyecek.  Kararın ne zaman uygulamaya konulacağı henüz açıklanmadı.

HUAWEİ 'NİN B PLANI HAZIR

Bu hamleyi aylar öncesinden bekleyen Huawei 'in B planını hazırladığı bildirildi. Artık yeni çıkarılacak cihazlarda Android işletim sistemini artık kullanamayacağı için firmanın kendi işletim sistemini veya farklı bir firmanın geliştirdiği işletim sistemini kullanması bekleniyor.  Teknoloji devi geçtiğimiz aylarda kendi işletim sistemini kurmak için çalışmalara başladığını dünya kamuoyuna duyurmuştu.

Huawei' nin CEO'su Richard Yu, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamasında Google 'ın bu kararını sezmiş gibi görünüyordu.  Yu yaptığı açıklamada "Kendi işletim sistemimizi hazırladık. Bu sistemleri artık kullanamayacak olursak, buna hazırlıklı oluruz. Bu bizim B planımız. Ama elbette Google ve Microsoft ekosistemleriyle çalışmayı tercih ediyoruz" demişti.

Yu 'nun yaptığı açıklamalar, Huawei yetkilileri tarafından doğrulanmış ve Huawei yetkilileri : "Bu sistemleri kullanmayı beklemiyoruz. Dürüst olmak gerekirse bu sistemleri kullanmak istemiyoruz. Ortaklarımızın işletim sistemlerini tam olarak destekliyoruz. Onları kullanmayı seviyoruz ve müşterilerimiz de kullanmayı seviyorlar" demişlerdi.

Ancak artık bu anlaşmalar sona erdiğine göre Huawei mecburi olarak B planını uygulamaya başlayacak gibi görünüyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA