Hipersonik Nedir , Hipersonik Füze Özellikleri ve Hızı Nedir?

Hipersonik füze ne demek? Hipersonik füzeler hangi ülkelerde var? İşte hipersonik kelime anlamı.

Hipersonik Nedir , Hipersonik Füze Özellikleri ve Hızı Nedir?

Hipersonik füze nedir? Hipersonik ne anlama geliyor?

Trump 'ın yaptığı füze açıklaması sonrası Hipersonik Füze 'nin ne olduğu araştırılmaya başlandı. Peki Hipersonik kelime anlamı nedir? Hipersonik füze nedir?

Son zamanlarda hava savunma sistemlerinin etkin şekilde kullanılması nedeniyle hipersonik füze sistemine geçilmeye başlandı. Çeşitli ülkeler , hipersonik füzeler üzerinde çalışmaya başladı. Hipersonik füzeler, bazı hava savunma sistemleri tarafından görülmemekte ve durdurulamamaktadır. 

6.125 km/s ve daha yüksek hızlara kadar ulaşabilen Hipersonik Füzeler, oldukça hızlı yol katediyor ve  ses hızından yaklaşık 5 kat daha hızlı hareket ediyor. Öte yandan üretilen bazı füzelerin, 10 mach’a kadar çıkabildiği iddia edilmektedir.

Hipersonik füzeleri durdurabilecek ve bunları yok edebilecek hava savunma sistemlerinin günümüzde henüz olmadığı belirtilmektedir. 

Bu nedenle birçok ülke , hipersonik füze üretimine ağırlık verdi. 

Hipersonik, 5 Mach ya da daha yüksek hızlar için kullanılır. Ayrıca 5 mach ve üzeri hızlarda uçmak için tasarlanmış uçaklara hipersonik uçaklar denir. North American Aviation tarafından üretilen X-15 ve NASA tarafından henüz geliştirilmekte olan X-43 bunlara örnektir. Bugüne kadar yapılan araçların tamamı deneyseldir.