Google, Street View Uygulamasını Mağazalardan Kaldırma Kararı Aldı

Dünyanın en büyük arama motoru Google, bağımsız Street View uygulaması için desteğini sonlandıracağını duyurdu. Şirket, uygulamayı iOS ve Android mağazalarından kaldırma kararı aldı. 

Google, Street View Uygulamasını Mağazalardan Kaldırma Kararı Aldı

Google platformunun Street View, diğer bir isim ile sokak görünümü uygulaması, Google haritalarda bulunan yerleri kontrol etmenizi ve böylece görüntülere katkıda bulunmanızı aracılık ediyor. Bir Google sözcüsü, Google'ın bağımsız Street View uygulamasını önümüzdeki haftalarda uygulama mağazalarından çıkaracağını ve böylece Mart 2020 üstten itibaren destek vermeyeceğini doğruladı.


Gerek iOS gerekse de Android kullanılabilen özel Street View uygulaması, Street View ile Google haritalarda bulunan yerleri kontrol etmenize ve böylece 360 derecelik görüntülere katkıda bulunmanıza imkan tanıyor.

Google, Ayrı Bir Uygulamaya Gerek Olmadığını Düşünüyor 

Google’a göre Google haritalar uygulaması üzerinde sokak görünümünü kullanabilir ve sokak görünümü stüdyosu web uygulamasıyla 360 görüntülere katkıda bulunmanız mümkündür. Google uygulamasına göre bütün bunlar, bir başka uygulamayı olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırıyor.