Google bu yıl etkin olmayan hesapları silecek

Google güvenlik sebebiyle etkin olmayan google hesaplarının silineceğini duyurdu.

Google bu yıl etkin olmayan hesapları silecek

Google Salı günü yaptığı açıklamada, bu yıl en az iki yıldır etkin olmayan hesapları silmeye başlayacağını duyurdu.

Google , kararın arkasındaki gerekçenin güvenlik olduğunu söyledi.

Google yaptığı açıklamada , "Bir hesap uzun süre kullanılmadıysa, tehlikeye girme olasılığı daha yüksektir" dedi. "Bunun nedeni, unutulan veya gözetimsiz hesapların genellikle güvenliği ihlal edilmiş, iki faktörlü kimlik doğrulaması ayarlanmamış ve kullanıcı tarafından daha az güvenlik kontrolü almış olabilecek eski veya yeniden kullanılmış parolalara dayanmasıdır."

Aralık ayından itibaren Google , son iki yıl içinde kullanılmamış veya giriş yapılmamış bir hesabı silebilir. Bu, Google Workspace (Gmail, Dokümanlar, Drive, Meet, Takvim), YouTube ve Google Fotoğraflar içindeki içerik dahil olmak üzere hesaptaki her şeyin silineceği anlamına geliyor.

Bu politikanın yalnızca Google Hesapları için geçerli olduğunu ve okullar, işletmeler veya benzeri diğer kuruluşlarla bağlantılı hesaplar için geçerli olmadığını unutmayın.

Canlı tutmak istediğiniz büyük ölçüde etkin olmayan bir hesabınız varsa, yapmanız gereken tek şey oturum açmak ve herhangi bir şey yapmaktır. Google, bunun bir e-posta okuma veya gönderme, Google Drive kullanma, bir YouTube videosu izleme, indirme, bir uygulama, Google aramayı kullanma veya üçüncü taraf bir hizmette oturum açmak için Google'ı kullanma gibi şeyleri içerdiğini söyledi. Google Hesabınız üzerinden etkin bir aboneliğiniz varsa, bu da etkinlik olarak kabul edilir.