Facebook Kullanıcılarını Çok Kızdıracak Haber! 20 Milyon Kişinin Bilgileri Gitti...

Son yıllarda sürekli skandallarla gündeme gelen Facebook, bu sefer de yeni bir hack skandalıyla gündeme geldi.

Facebook Kullanıcılarını Çok Kızdıracak Haber! 20 Milyon Kişinin Bilgileri Gitti...

Bir web sayfasında 533 milyondan fazla Facebook kullanıcısına ait kişisel bilgiler ücretsiz yayımlandı. 533 milyon kişi arasında 20 milyon Türk kullanıcı olduğu kaydedildi.

Bir hack forum sitesi, 533 milyon Facebook kullanıcısının telefon numaraları ve kişisel verilerini paylaştı. Business Insider'daki habere göre, 106 ülkeden kullanıcılara ait bilgilerin yer aldığı paylaşımda, ilgili kayıtlardan 32 milyonu ABD, 11 milyonu Birleşik Krallık, 6 milyon Hindistan kullanıcısının verileri bulunuyor.

Yine söz konusu paylaşımda 19 milyonun üzerinde Türk kullanıcının verileri de ücretsiz paylaşıldı. Telefon numarasından, doğum yeri ve tarihine, Facebook İD numarasından, Facebook'ta kullanılan elektronik postalara kadar birçok veri ilgili sayfada yer aldı.  Siber güvenlik firmalarından Hudson Rock'ın CTO'su konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yayınlanan sızıntı nedeniyle sosyal mühendislik saldırıları artacak. Ayrıca birçok kişinin bu sızıntılar nedeniyle hackleneceğini veya maddi zarara uğrayacağını düşünüyoruz.Görünüşe göre Facebook, bilgileri sızdırılan kullanıcılar ile ilgili yardımcı olamayacak. Ancak şirketin olası dolandırıcılık ve hack girişimleri için kullanıcıları uyarması gerekiyor" diye konuştu. Facebook'tan ise konuya dair henüz bir açıklama yayımlanmadı.