Facebook kullanıcılarına ŞOK! Profiline baktığınız herkes bunu öğrenecek...

Milyon kişilerce kullanılan dev dünya teknoloji uygulaması sosyal medya platformu Facebook'un yeni çalışması sonrası kullanıcılar şokta. Profilini görüntülediğinize bildirim gitmiş olabilir. Dikkat... İşte ayrıntılar

Facebook kullanıcılarına ŞOK! Profiline baktığınız herkes bunu öğrenecek...

Sosyal Medyada yaygın olarak ifade edilen 'Stalk' kelimesinden türeyen bir başkasının sosyal medya profilini incelemeye verilen isim ile bir çok kişi eski sevgilisi, eşi, dostu ya da bir arkadaşını stalkluyor.

Facebook kullanıcılarına ŞOK! Profiline baktığınız herkes bunu öğrenecek...- Yılların sosyal medya platformu Facebook’ta büyük bir hata tespit edildi. Uygulamanın Android cihazlara gelen son güncellemesi ardından kullanıcılar ciddi bir sorunla karşılaştı. Son güncellemeyi cihazlarına yükleyen kullanıcıların Facebook hesapları girdikleri tüm profillere arkadaşlık isteği yolladı.

Profiline girdiğiniz herkese arkadaşlık isteği gitmiş olabilir!

Facebook Android cihazlar için son güncellemesini geçtiğimiz günlerde yayınladı. Gelen son güncellemede hata düzeltmeleri dışında yeni özellikler yoktu. Ancak son güncellemeyi cihazlarına kuran kullanıcılar çok garip bir durumla karşılaştılar. Kullanıcıların Facebook hesapları, başkalarının profillerine kontrol dışı arkadaşlık istekleri yolluyordu.

Facebook uygulamasının Android için geliştirilen versiyonunda ortaya çıkan bir hata kullanıcıların görüntüledikleri tüm Facebook profillerine arkadaşlık isteği yolluyordu. Durumu fark eden kullanıcılar diğer sosyal medya platformu ve Facebook üzerinden isyan etti. Çokta haksız değillerdi. İçlerinde belki de eski sevgililerini stalk eden stalkerlar da vardı ve kendilerini istemeden deşifre ettiler.

Konuyla ilgili olarak başlatılan isyan akımıysa çok geçmeden Meta tarafından fark edildi. Meta acil koduyla bir çalışma başlattı ve yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme sayesinde Facebook’taki hata giderildi ve profiller normale döndü. Konuyla ilgili olarak Meta ekibi ve Facebook platform sözcüsü yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada probleme sebep olan hatanın kaynağının bulunduğu ve sorunun giderildiği belirtildi. Ayrıca Meta kullanıcılarına yaşattığı rahatsızlıktan dolayı özür diledi. Sorun uygulamanın sadece Android versiyonlarında yaşandı. Artan tepkilerin ardından da kısa süre içerisinde çözüldü. Şu an hem Android hem de iOS tarafında uygulama böyle bir hatayı tekrarlamıyor.