Facebook Kullananlar Dikkat! 50 Milyon Hesap Etkilendi!

Facebook, mühendislerinin 25 Eylül'de 50 milyon hesabı etkileyen bir güvenlik sorunu tespit ettiği bildirildi. Facebook hacklendi mi?

Facebook Kullananlar Dikkat! 50 Milyon Hesap Etkilendi!

Facebook'tan yapılan açıklamada konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı, etkilenen hesapların kötüye kullanılıp kullanılmadığının henüz tespit edilmediği belirtilirken, kullanıcıların her türlü ihtimale karşı şifrelerini değiştirmeleri ve iki adımlı güvenlik kullanmaya başlamaları önerildi.

Saldırıların ardında kim ya da kimlerin olduğu bilinmiyor. Uzmanlar sosyal medya hesaplarında iki adımlı doğrulamanın önemine dikkat çekerek, sadece şifre ile kullanılan hesapların er ya da geç şifrelerinin kırılabileceğini, hesaba tanımlı bir cihaz ile giriş yapılmasının daha emniyetli olabileceğini belirtiyor.

Bazı siber güvenlik uzmanları ise iki adımlı doğrulama sisteminin de sakıncaları olabileceğini, sosyal medya şirketlerinin bu yolla cep telefonlarındaki bilgilere daha basit erişim sağlayabileceğini belirtiyor. Facebook geçtiğimiz aylarda veri skandallarıyla gündeme gelmiş, milyonlarca kullanıcı facebook sil kampanyasına destek vererek sosyal medya devini zor duruma düşürmüştü.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA