En Çok Satan Telefon Markası Belli Oldu

2019'un sonlarına doğru tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs pandemisi, 2020 yılında da tüm dünyaya ölüm saçtı. Pandeminin tam anlamıyla ne zaman sona ereceği bilinmezken, çok çok sektörde olduğu gibi teknoloji dünyasında da büyük sıkıntılar yaşanıyor.

En Çok Satan Telefon Markası Belli Oldu

Yaşanan gümrük sıkıntılarının yanı sıra, üretim aşamasında ve satış noktasında da önemli sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle geçtiğimiz sene akıllı telefon satışlarının önemli sekteye uğradığı tüm sektörün bu durumu endişeyle takip ettiği kaydedildi. Fakat yeni gelen haberler görece daha iyi. Küresel akıllı telefon pazarında 2021 yılı ile artış gözlemlenirken, Samsung son verilere göre dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmanın yanı sıra pastadan %22'lik payı alarak 2021'in ilk çeyreğinde 76.5 milyon akıllı telefon satışını başardı. Listenin ikinci sırasında Apple yer alıyor.

52.4 milyon ünite sevk ile yüzde 15'lik dilimde yer alan Apple'ı Xiomi takip ediyor. Xiomi bugüne kadarki en iyi çeyrek performansını sergileyerek Yüzde 62 oranında satışlarda artış gösterdi. Huawei ise ABD ile son yıllarda yaşanan sorunlar neticesinde listede gerilemiş durumda. Huawei, satış raporlarına göre 7'inci sıraya kadar düşmüş durumda. 

Kaynak: Chiponline