Elon Musk Twitter’ın Tamamını Alıyor Dudak Uçuklatan Teklif

Geçtiğimiz günlerde Twitter’ın yüzde 9,2’lik hissesini alarak gündeme gelen Elon Musk yeniden gündemde. Musk bu sefer Twitter’ın tamamını almak için resmi teklif sundu.

Elon Musk Twitter’ın Tamamını Alıyor Dudak Uçuklatan Teklif

219 Milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı unvanını elinde bulunduran Elon Musk gözünü Twitter’a çevirdiği. Musk geçtiğimiz günlerde Twitter’ın yüzde 9,2’lik kısmını aldığını duyurmuştu. Musk şimdi de Twitter’ın tamamını almak için resmi teklifte bulundu. Musk’ın teklif ettiği miktar ise 43,4 milyar dolar.

4 Nisan 2022’de yüzde 9,2’lik hisse ile Twitter yönetim kuruluna giren Elon Musk, daha sonra garip bir şekilde yönetim kurulunda yer almayacağını açıklamıştı. Geldiği günden itibaren Twitter’da yenilikler için anket yapan Musk’ın sosyal medya platformunda düzenlemeler yapması bekleniyordu. Bugün yayımlanan yeni belgelere göre Musk bu sefer de Twitter’ın tamamına sahip olmak istiyor.

Twitter’ın Hisseleri Uçuşa Geçti

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almak için teklif vermesi ve Twitter için bir hisse değeri belirtmesi üzerine Twitter hisseleri de uçmaya başladı. Borsalar henüz işleme açılmamışken bile Twitter hisseleri yüzde 11 oranında arttı ve hisse başına fiyat 51 doları aştı. Borsalar, ABD'de TSİ 16.00'da açılıyor.

Musk 43,4 Milyar Dolar Teklif Etti

Elon Musk, bugün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı başvuru, Twitter’ın tamamını almaya yönelik bir başvuru oldu. Twitter’ın tamamını satın almak için hisse başına 54,20 dolar ödeme yapmayı teklif etti. Yani Musk, bu satıl alma işlemi için toplamda 43,4 milyar dolar önerdi.

Twitter’ın İşleyişinden Memnun Değil

Elon Musk’ın Bret Taylor’a gönderdiği teklif belgesindeki  e-postada; “Twitter'ın dünya çapında ifade özgürlüğü platformu olma potansiyeline inandığım için yatırım yaptım ve ifade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir zorunluluk olduğuna inanıyorum. Ancak, yatırımımı yaptığımdan beri, şirketin mevcut haliyle ne gelişeceğini ne de bu toplumsal zorunluluğa hizmet etmeyeceğini anlıyorum. Twitter'ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerekiyor.

Sonuç olarak, Twitter'ın yüzde 100'ünü hisse başına 54,20$'a nakit olarak, Twitter'a yatırım yapmaya başlamadan önceki gün için yüzde 54 prim ve yatırımım kamuya açıklanmadan önceki gün için yüzde 38 prim karşılığında satın almayı teklif ediyorum. Teklifim en iyi ve son teklifim ve kabul edilmezse hissedar olarak konumumu yeniden gözden geçirmem gerekecek’’ ifadeleri yer aldı.