Elektrikli yol geliyor: Arabalar hareket halindeyken şarj da olacak

Elektrikli yollar geliyor. 2025 yılında ilk elektrikli yol 3 bin km uzunluğunda hizmete açılacak. İşte gelen son dakika haberi.

Elektrikli yol geliyor: Arabalar hareket halindeyken şarj da olacak

Artık arabalar yolda giderken de şarj olabilecek: Elektrikli yollar geliyor.

Tüm dünyada elektrikli araba kullanımı her geçen gün daha da artıyor. Türkiye'de de elektrikli araç kullanımında ciddi artış olurken yollar da elektrikli arabalara göre dizayn edilmeye başlandı. Bu konuda ilk önemli haber İsveç'ten geldi.

Gelen son dakika açıklamasına göre İsveç'te elektrikli yolların yapılmaya başlandığına yer verildi. Söz konusu proje ile elektrikli araçlar o yoldan giderken aynı zamanda şarj da olabilecek.

Gazeteci Emre Özpeynirci konu ile ilgili yapıtğı son dakika açıklamasında 2025 yılında dünyanın ilk elektrikli yolunun hizmete açılacağını söyledi. Çalışmaların hızlı şekilde başlatıldığını, 3 bin KM olarak planlanan yolda arabaların hareket halinde giderken aynı zamanda şarj da olacağı bildirildi.

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Özpeynirci, "İsveç, 2025'te dünyanın ilk elektrikli yolunu hizmete açacakmış. Çalışmalar hızla sürüyor. 3 bin km olarak planan yolda elektrikli araçlar hareket halindeyken şarj olabilecekmiş. Bu sayede şarj istasyonları arasında daha uzun mesafeler kat edilebilecekmiş" ifadelerini kullandı.

e7404297-5939-4333-8181-8ea9143f4d73.png

EBS Danışmanlık Başkanı Erol Şahin, Özpeynirci'nin bu açıklamasına şu şekilde yorum yaptı:

"Tam bizlik yol aslında, geçenden 100 lira geçmeyenden 200 lira alırız, üstüne bir de ÖTV ekledik mi tamamdır"

f4dd0a2e-1424-46cb-a62d-48c3cf8ebb67.png

Sizce bu yollar Türkiye'ye ne zaman gelecek? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.